Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το αρρύθμιστο χρέος στους πολίτες

Το αρρύθμιστο χρέος στους πολίτες

Μια φορά και έναν καιρό, που μοιάζει αλλά δεν είναι καθόλου μακρινός, εκεί που άλλαζαν σκυτάλη οι χιλιετίες, ο καθείς σ’ αυτόν τον τόπο ήθελε, εκτός των άλλων, και το σούπερ πούμα του.

Ευνοούσαν οι συγκυρίες. Νομισματική ένωση, ανάπτυξη, προοπτικές, ρευστότητα, Ολυμπιάδα. Πίεζαν άλλες συγκυρίες, που τις λέγαμε και πληγές . Τρομοκρατία , εμπρησμοί στα δάση , λαθρονηοπομπές της μετανάστευσης.

Απαιτούσαν επιτακτικά , άλλες συγκυρίες όπως η ακραία πόλωση στο Αιγαίο με τα τρομερά δυστυχήματα των αερομαχιών και η μάχη επικράτησης στη στρατηγική αντιπαράθεση του κεφαλαίου έρευνα –διάσωση .

Και ,σχεδόν επέβαλλαν, τους διαγωνισμούς για τα σούπερ πούμα , άλλες τραγικές καταστάσεις όπως οι απανωτές πτώσεις ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ σε δύσκολες πτήσεις αεροδιακομιδών ασθενών από τα νησιά του Αιγαίου , κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Δυστυχήματα που προκάλεσαν πανελλήνια συγκίνηση και κατακραυγή.

Έτσι , κατά σειρά και σε βάθος περίπου 10 χρόνων, αυτά τα επιχειρησιακά ελικόπτερα πολλών δυνατοτήτων απέκτησαν , οι Ένοπλες Δυνάμεις , το Λιμενικό Σώμα , το υπουργείο υγείας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και τέλος το Πυροσβεστικό Σώμα , την περίοδο των τρομερών δασικών πυρκαγιών , στο μέσον της προηγούμενης δεκαετίας. Μάλιστα το ένα από τα δύο της πυροσβεστικής ήταν χορηγία εφοπλιστικού ιδρύματος .

Δεν ήταν σίγουρα από τα μεγάλα πακέτα των εξοπλιστικών τα σούπερ πούμα . Εδώ το τυφλό, πειραματικό και ανεπαρκές C41 της …ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων κόστισε περίπου τα ίδια και έγινε σε μεγάλο μέρος άχρηστα υλικά συσκευασμένα σε κοντέινερ. Προμήθεια , η οποία μαζί με τα συναφή της ασφάλειας του 2004, ξεπέρασε συνολικά το ένα δις ευρώ , χωρίς ποτέ κανείς μέχρι τώρα να λογοδοτήσει επί της ουσίας για την υπόθεση ,παρά τις ρηχές έρευνες .

Την ίδια τύχη με τα μπάζα του C41 κόντεψαν να έχουν και τα δυο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής , που έμειναν ασυντήρητα και λυμένα σε κομμάτια, επί χρόνια , από μάντρες της Αττικής μέχρι αποθήκες της Ισπανίας και της Γαλλίας . Εξαιτίας της έλλειψης πόρων αλλά και σφοδρού ανταγωνισμού των συντηρητών και προμηθευτών , γύρω από τα απομεινάρια των ιπτάμενων μέσων Αστυνομίας , Πυροσβεστικής και Λιμενικού .

Η υπόθεση των σούπερ πούμα , κατόπιν καταγγελιών και όχι ανεξαρτήτων ερευνών , δημιούργησε τις συνθήκες μιας ακόμη πολιτικής κατάρριψης . Και το ερώτημα είναι, πότε επιτέλους σ αυτή τη χώρα , πραγματικά ανεξάρτητες αρχές θα βρουν την άπλα και την ενθάρρυνση να μπουν στους επιτηδευμένα κλειστούς λυμεώνες τους δημοσίου χρήματος , όπου τα τελευταία χρόνια 30 χρόνια τέθηκαν τα θεμέλια της χρεοκοπίας ;

Είναι απόλυτο χρέος απέναντι σε αδύναμους ανθρώπους, που γονατίζουν μπροστά στις παγερές λογιστικές οθόνες του Taxis και στα γκισέ εφοριών, για τις 100 δόσεις , και την ρύθμιση καταστάσεων που μοιάζουν πια αρρύθμιστες . Ακριβώς γιατί η αδικία και η προδοσία που αισθάνονται διάφορες κατηγορίες πολιτών και δη ψηφοφόρων είναι μεγέθη μη επιδεχόμενα περιοδικών ρυθμίσεων .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε