Ελλάδα

Το Athens EUDC 2019, στο BCA College

Το 21ο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate (European Universities Debating Championship), Athens EUDC 2019, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4-10 Αυγούστου 2019, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του το BCA College.

Η διοργάνωση είναι μια από τις μεγαλύτερες φοιτητικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη, και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς debate παγκοσμίως. Περισσότεροι από 650 φοιτητές από 32 ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στο διαγωνισμό, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλητή.

Οι φοιτητές συμμετείχαν σε 9 προκριματικούς γύρους, συζητώντας εύρος κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών θεμάτων από την παγκόσμια επικαιρότητα. Oι 24 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία από τους προκριματικούς γύρους, προκρίθηκαν στα στάδια των αποκλεισμών, για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους να αναδειχθούν πρωταθλητές. Μετά από 5 ημέρες σκληρών αγώνων, πρωταθλητές ανακηρύχθηκαν φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ενώ στην κατηγορία ομάδων που μιλούν τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα πρωταθλητές ανακηρύχθηκαν φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ.

bca IMG bca IMG

To Athens EUDC 2019 διοργάνωσε ομάδα εθελοντών εκ μέρους της Ρητορικής Εταιρείας Ελλάδας, με στόχο να φέρει τους κορυφαίους νέους ρήτορες στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, τόσο η οργανωτική ομάδα όσο και οι νέοι εθελοντές που υποστήριξαν τη διοργάνωση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικού επιπέδου ομιλίες. Παράλληλα, οι φοιτητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση γνώρισαν την Αθήνα και τα αξιοθέατα της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου είπε ότι τον σκότωσε γιατί δεν τον άφηνε να κοιμηθεί» λέει ο αδελφός του πρώην αστυνομικού που δολοφόνησε τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας
«Μου είπε ο αδερφός μου πως δεν τον άφηνε σε ησυχία ο πατέρας μου και γι' αυτό τον σκότωσε» λέει στο newsit gr ο αδερφός του 67χρονου που ομολόγησε...
Περιπολικό της αστυνομίας