Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Το Εθνικό Θέατρο με την “Ηλέκτρα” γυρίζει όλη την Ελλάδα

Το Εθνικό Θέατρο με την “Ηλέκτρα” γυρίζει όλη την Ελλάδα
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, η παράσταση “Ηλέκτρα” του Εθνικού Θεάτρου.

Αναλυτικά η υπόλοιπη περιοδεία: Στις 25 Αυγούστου στην Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στις 28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους, στις 4 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο, στις 10 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στον Βύρωνα και στις 19 Σεπτεμβρίου στου Παπάγου.

Η «Ηλέκτρα», έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή (γράφτηκε πιθανότητα το 412 ή 411 π.Χ.), δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: Την εκδίκηση της Ηλέκτρας και του Ορέστη για τον φόνο του Αγαμέμνονα, που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Κεντρική μορφή του δράματος, η Ηλέκτρα, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της, παρακαλώντας τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, δρομολογεί το έργο της τιμωρίας που θα ολοκληρωθεί με την πράξη του διπλού φόνου.
Γραμμένη μέσα στη δίνη του καταστροφικού Πελοποννησιακού Πολέμου, η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή φέρει έντονα τα σημάδια της «παθολογίας του πολέμου», μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους από τον θεϊκό λόγο στην ανθρώπινη πράξη.

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χρήστος Λούλης, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Χατζόπουλος, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μάριος Παναγιώτου, Ελένη Μολέσκη κ.ά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις