Το καλοστημένο κόλπο e-shop με τα κινητά – «Μέσα σε μια νύχτα είχαν εξαφανίσει τα πάντα»

Θύμα απάτης από μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα έπεσαν χιλιάδες συμπολίτες μας αγοράζοντας κινητά τηλέφωνα και άλλα είδη, τα οποία δεν έλαβαν πότε.

«Περίμενα να έρθει το κινητό και δεν ήρθε ποτέ» τονίζει ένα από τα θύματα του ηλεκτρονικού καταστήματος GF electronics μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Ήθελα να αγοράσω, να κάνω ένα δώρο στο γιό μου, αποφάσισα να ψωνίσω από αυτούς ούτε κινητό πήρα στα χέρια μου, ούτε τίποτα.»

Εν μια νυκτί, η GF electronics έγινε καπνός μαζί με τα λεφτά των πελατών τους, κλείνοντας γραφεία και κατεβάζοντας ρολά. Κανείς από όσους αγόρασαν ηλεκτρονικές συσκευές από την ιστοσελίδα τους, δεν μπορεί να τους βρει.

«Άρχισα να καλώ, να τους παίρνω τηλέφωνο, δεν απαντούσε κανείς, στείλαμε και ένα δικό μας άνθρωπο να δει εκεί που ήταν η διεύθυνση, μέσα σε μια νύχτα, είχαν εξαφανίσει τα πάντα, δεν υπήρχε τίποτα. Έπαθα σοκ.»

Υπήρχαν  εξαιρετικές κριτικές στο Internet

Η Αγγελική Καλαμαρά, δικηγόρος στο επάγγελμα, πριν από κάθε αγορά από το διαδίκτυο ελέγχει καλά τις κριτικές του καταστήματος και την νομική υπόσταση της εταιρείας. Ωστόσο η απάτη της GF electronics ήταν τόσο καλοστημένη που δεν κατάφερε να την υποψιάσει.

Η έμπειρη δικηγόρος, εντυπωσιασμένη από τις καλές κριτικές των καταναλωτών και την ευγενική εξυπηρέτηση που είχε στο τηλέφωνο, αποφάσισε να προχωρήσει με την αγορά του κινητού τηλεφώνου…

«Στη συνέχεια έκανα μεταφορά από το λογαριασμό τον δικό μου στην εταιρεία, τα χρήματα 466 ευρώ και περίμενα να έρθει…»

Έριχνε τις τιμές για να προσεγγίσει τα υποψήφια θύματα

Το καλοστημένο κόλπο της GF electronics είχε στηθεί πάνω στις πολύ χαμηλές τιμές. Πωλούσε πανάκριβα κινητά κάτω από την τιμή του κόστους, με «χτυπημένες τιμές» ακόμα και 400 ευρώ κάτω για να προσεγγίζει τα θύματα της..

«Ήταν ένα κινητό που είχε 900 ευρώ…

Πόσο το πουλούσε εκείνος;

-648»

Όσοι εξαπατήθηκαν έμαθαν μέσα από το ίντερνετ ότι η εταιρεία έβαλε λουκέτο και ότι έχασαν τα χρήματά τους… Η GF electronics φρόντισε να καλύψει τα ίχνη της, αφού δεν εμφανίζει κανένα περιουσιακό στοιχείο και ο ιδιοκτήτης, ερωτώμενος από το Live News, αρνήθηκε την υπόθεση.

Πάνω από 500 άτομα που έχουν εξαπατηθεί από την εταιρεία με κινητά που δεν έλαβαν ποτέ, έχουν οργανωθεί μέσω facebook και προσπαθούν συλλογικά να διεκδικήσουν τα χρήματα.

Η κυρία Αγγελική Καλαμάρα μίλησε στο Live News για την υπόθεση εξαπάτησης με το e-shop.

«Μέσα από αυτή την ιστορία κατάλαβα ότι υπάρχει ένα νομικό κενό στο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Όσοι πλήρωσαν με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες έχουν πάρει τα χρήματα πίσω. Όσοι κάναμε μεταφορά χρημάτων, δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω, γιατί η εταιρεία είναι ΙΚΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό στο Θριάσιο – “Δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα”

Κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό στο Θριάσιο – “Δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα”

Θορυβημένοι είναι οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο, μετά το πρόσφατο κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό της Παιδιατρικής κλινικής, σε συνέχεια των προηγούμενων κρουσμάτων σε ασθενείς και ... Διαβάστε περισσότερα
Κινητικότητα στο Δημόσιο: Εγκύκλιος Θεοδωρικάκου με προθεσμία για τα αιτήματα

Κινητικότητα στο Δημόσιο: Εγκύκλιος Θεοδωρικάκου με προθεσμία για τα αιτήματα

Την έναρξη του κύκλου κινητικότητας στο Δημόσιο για το 2020 σήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με εγκύκλιο προς τους φορείς, οι οποίοι έχουν προθεσμία ... Διαβάστε περισσότερα
Η SKY express εγκαινιάζει τη νέα της εποχή συνεργαζόμενη με τον ΝΟ1 παγκόσμιο προμηθευτή κινητήρων CFM

Η SKY express εγκαινιάζει τη νέα της εποχή συνεργαζόμενη με τον ΝΟ1 παγκόσμιο προμηθευτή κινητήρων CFM

Η SKY express, η πλέον αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, φέρνει στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια, την CFM, το Νο1 σε παγκόσμιο επίπεδο προμηθευτή κινητήρων ... Διαβάστε περισσότερα
«Χτύπησε» κι άλλο γηροκομείο ο κορονοϊός! Θετικά κρούσματα στον Άγιο Στέφανο

«Χτύπησε» κι άλλο γηροκομείο ο κορονοϊός! Θετικά κρούσματα στον Άγιο Στέφανο

Δύο υπάλληλοι και μία 87χρονη που ζούσε στο γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο, βρέθηκαν θετικές μετά από rapid test που έκανε ο ιδιοκτήτης με δική του πρωτοβουλία! Ο κορονοϊός και ο νέος συναγερμός.