Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το καλύτερο μπέργκερ του κόσμου είναι… ελληνικό! [pics]

Το καλύτερο μπέργκερ του κόσμου είναι… ελληνικό! [pics]

Πώς μπορεί ένα παραδοσιακό, ελληνικό κρεοπωλείο να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες τάσεις της γεύσης και να κατακτήσει τον κόσμο των μπέργκερ και όχι μόνο;

Το μεράκι και οι γνώσεις που απέκτησε στο food design η Κυπαρισσία Αντωνάρα δίνουν την απάντηση. Η νεαρή κρεοπώλης “κληρονόμησε” την οικογενειακή επιχείρηση στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης και προσθέτοντας τις ιδέες που απέκτησε με τις σπουδές της κατέκτησε την κορυφή του κόσμου και απέσπασε το βραβείο του καλύτερου μπέργκερ στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας.

“Πρόκειται για την οικογενειακή επιχείρηση που αποφάσισα να συνεχίσω και απέκτησα τις σχετικές περγαμηνές ώστε να μπορώ να πλαισιώσω την εργασία αυτή με επιστημονικότητα και γνώση. Όσον αφορά ότι είμαι γυναίκα, γιατί όχι;”, δηλώνει στο newsit.gr η κ. Αντωνάρα η οποία έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και food design.

Ήταν το πρώτο βραβείο για την Ελλάδα σε αυτό το διαγωνισμό. Η ομάδα αποτελείται από έξι άτομα. Αρχηγός μας ήταν ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης, εγώ, ο Γιάννης Καρντάς, ο Ευθύμης Σκαράκης, ο Παναγιώτης Μαριόλης και ο Νίκος ο Βρεττός. Πήγαμε και διαγωνιστήκαμε και το δικό μας το μπέργκερ εκτιμήθηκε για την απλότητα των υλικών, τα βότανα που χρησιμοποιήσαμε από την ελληνική γη και το πήραμε”, τονίζει η νεαρή επιχειρηματίας ενώ σημειώνει ότι το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στα μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας.

Όπως λέει, επόμενος στόχος της είναι η δημιουργία ενός e-shop με το οποίο η κουζίνα και τα κρέατά της θα φτάσουν στην πόρτα του καταναλωτή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Εξάλλου, το καλύτερο μπέργκερ του κόσμου δεν είναι αμερικάνικο αλλά ελληνικό…

Δείτε φωτογραφίες από την… διαδικασία παραγωγής του διάσημου -πια- μπέργκερ

μπέργκερ μπέργκερ μπέργκερ μπέργκερ μπέργκερ

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις