Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Μνημείο Αθανάτων του Έθνους θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 13 Ιανουαρίου

Το Μνημείο Αθανάτων του Έθνους θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 13 Ιανουαρίου

Το Μνημείο Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου» θα είναι επισκέψιμο από το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 για το ευρύ κοινό κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα από 10.00 έως 13.00, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Οι επισκέπτες στο Μνημείο Αθανάτων του Έθνους θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την επιβλητικότητα και την ιστορική αξία του μοναδικού στην Ελλάδα Μνημείου των 121.692 ιστορικώς καταγεγραμμένων υπέρ Πατρίδος Πεσόντων στα πεδία των μαχών του Έθνους από το 1830 έως το 1974, όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στις περίοπτες επιτύμβιες στήλες του και να αναζητήσουν τα ονόματα οικείων και συγγενών τους, αποτίοντας φόρο τιμής προς τις γενιές των Ηρώων που προσέφεραν την ζωή τους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα στον βωμό της ελευθερίας της Πατρίδος.

Επιπρόσθετα, θα παρέχεται ξενάγηση από εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό, ενώ θα διατίθεται ενημερωτικό φυλλάδιο με τα στοιχεία «ταυτότητος» και τους συμβολισμούς του Μνημείου.

Πηγή: onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις