Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το μοναδικό πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε στη δίκη αποκαλύπτεται στο Live News (video)

Το μοναδικό πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε στη δίκη αποκαλύπτεται στο Live News (video)

Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής στην τελική της φάση, το μοναδικό πρώην στέλεχος της οργάνωσης που κατέθεσε στο δικαστήριο άνοιξε τα χαρτιά του στο Mega και στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Ηλίας Σταύρου, πρώην υποψήφιος βουλευτής Χρυσής Αυγής, που κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Έχοντας αποχωρήσει ιδεολογικά, όπως υποστηρίζει από τον ναζισμό, περιγράφει την εμπειρία του στους κόλπους της Χρυσής Αυγής, την λατρεία του τότε στον εθνικοσοσιαλισμό και την μεταστροφή του προς την κεντροδεξιά.

“Εντάχθηκα στην Χρυσή Αυγή τον Γενάρη του 2005, ως πρωτοετής φοιτητής της νομικής στην πόλη της Θεσσαλονικής. Έφυγα την 2α Δεκεμβρίου του 2013, έχοντας αιτηθεί την αποχώρησή μου από 25 Ιουνίου του 2013”, ανέφερε αρχικά ο κ. Σταύρου.

“Όταν βρέθηκα στην Αθήνα να εργαστώ ως στέλεχος της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, ήρθα σε επαφή με την ηγεσία. Εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης του κ. Ζησιμόπουλου”, προσθέτει.

Πρώην χρυσαυγίτης στο Live News: “Θαύμαζα τον Αδόλφο Χίτλερ”

Οι έκνομες ενέργειες, μιλάω για επιθέσεις σε μετανάστες, άτομα αντιεξουσιαστικού χώρου που ως τότε εγώ νόμιζα ότι ήταν μεμονωμένες ενέργειες κάποιων περιθωριακών στοιχείων του κόμματος αντιλήφθηκα, όταν είδα οι ενέργειες να κλιμακώνονται και το κόμμα να μην επιβάλει κάποια πειθαρχική ποινή στους ανθρώπους αυτούς, αλλά αντιθέτως να ανεβαίνουν διθυραμβικά σχόλια στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ότι όλα γίνονται υπό την πλήρη ανοχή, αν όχι υπό την καθοδήγηση”, περιέγραψε.

“Πήγα στην Χρυσή Αυγή ως συνειδητοποιημένος εθνικοσοσιαλιστής, με συμπάθεια στην προσωπικότητα του Αδόλφου Χίτλερ και του κράτους που δημιούργησε στην Γερμανία του Μεσοπολέμου, έψαχνα ένα κόμμα να εκφράσει τις ιδέες μου και αυτό το κόμμα βρήκα στην Χρυσή Αυγή”, συμπλήρωσε.

Click4more: Χρυσή Αυγή: Όταν λέμε 13 χρόνια δεν εννοούμε 13 χρόνια! Πόσο θα μείνουν φυλακή τα ηγετικά στελέχη

Ερωτηθείς για το πως μπορεί ένας Έλληνας να υποστηρίζει τη ναζιστική Γερμανία τόνισε ότι θεωρούσε πως: “Υπάρχει ένας διαχωρισμός της ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού του γερμανικού κράτους επί εθνικοσοσιαλιστικής διακυβέρνησης και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν αυτά που πίστευα τότε”.

“Έχω αποχωρήσει εδώ και 6 χρόνια από αυτόν τον χώρο. Ανήκω στον χώρο της κεντροδεξιάς, έχω εγγραφεί στην Νέα Δημοκρατία”, σημείωσε.

“Από το σχολείο ενέταξα τον εαυτό μου στη δεξιά. Οι νέοι στο στάδιο της εφηβείας όσοι πολιτικοποιούνται ριζοσπαστικοποιούνται. Η δικιά μου ριζοσπαστικοποίηση έγινε προς αυτή την κατεύθυνση”.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο:

πηγή: Mega

 

 

 

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις