Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Μουσείο της Ακρόπολης απαντά στον Σούνακ: «Πολιτισμός είναι και οι συμπεριφορές των ανθρώπων, όχι μόνο τα έργα τέχνης»

Το Μουσείο της Ακρόπολης απαντά στον Σούνακ: «Πολιτισμός είναι και οι συμπεριφορές των ανθρώπων, όχι μόνο τα έργα τέχνης»

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Μουσείο της Ακρόπολης, απαντώντας στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για την «πολιτική απρέπεια» να ματαιώσει στο παρά πέντε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, με την οποία το Μουσείο της Ακρόπολης «καρφώνει» τον Ρίσι Σούνακ. 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Μουσείου έχει ως εξής:

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις