Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Το newsit.gr στα εμβολιαστικά κέντρα: Οι μπερδεμένοι, οι πρόθυμοι και οι ακυρώσεις

Το newsit.gr στα εμβολιαστικά κέντρα: Οι μπερδεμένοι, οι πρόθυμοι και οι ακυρώσεις

Πως συμπεριφέρονται οι πολίτες που είχαν ραντεβού σήμερα για το εμβόλιο της AstraZeneca; Η εικόνα τόσο από την Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις της χώρα είναι η εξής: Από το πρωί και ενώ δεν είχε εκδοθεί ακόμα η ανακοίνωση της ομόφωνης απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, οι πολίτες ήταν εμφανώς μπερδεμένοι. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση γυναίκας που έφτασε στο εμβολιαστικό κέντρο της Γλυφάδας για να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca και είπε στο newsit.gr: «Θα το κάνω και ο θεός να μας φυλάει».

Άλλος πολίτης είπε στο newsit.gr ότι έφτασε στο εμβολιαστικό κέντρο προκειμένου να ενημερωθεί αφού τηλεφωνούσε στον ΕΟΔΥ και δεν έπαιρνε απάντηση. Επίσης, μια άλλη γυναίκα είπε ότι θα κάνει το εμβόλιο κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από τα 50 ραντεβού που ήταν προγραμματισμένα στο συγκεκριμένο κέντρο, ακυρώθηκαν τα 15. 

Σε μια πρώτη, πρόχειρη σφυγμομέτρηση που πραγματοποιεί ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ, ανέφερε στο newsit.gr πώς σε 5 εμβολιαστικά κέντρα στην Ήπειρο το δηλωμένο ποσοστό ακύρωσης εμβολιασμού με το εμβόλιο της Astrazeneca έφτανε σήμερα το πρωί στο 20%,ποσοστό που σύμφωνα με τον κο Γιαννάκο, δεν καταγράφονταν τις προηγούμενες ημέρεςς. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακυρώσεις υπήρξαν σήμερα και από κοινό που δεν προσήλθε στα συγκεκριμένα κέντρα και δεν το δήλωσε. Ο κος Γιαννάκος μας είπε τέλος, και πως σε εμβολιαστικό κέντρο στην Αθήνα, υπήρχαν διαρροές ανθρώπων που δεν προσήλθαν για να εμβολιαστούν με το το εμβόλιο της Astrazeneca, σε ένα μικρό ποσοστό που μέχρι εκείνη την ώρα έφτανε το 10%. 

Στην Καβάλα, σύμφωνα με την proininews.gr για σήμερα είχαν προγραμματισθεί 120 ραντεβού με 16 πολίτες να έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και οι ακυρώσεις να είναι λίγες. 

Στο Αγρίνιο οι ακυρώσεις ήταν περισσότερες σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. 

Επίσης, σύμφωνα με το theBest.gr στην Πάτρα «βρέχει» ακυρώσεις. Στην πόλη καταγράφεται ανησυχία και μειωμένη προσέλευση στην εμβολιαστική διαδικασία. Πολλοί Πατρινοί που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν με AstraZeneca δεν θέλουν να προχωρήσουν ενώ ανησυχία υπάρχει και σε εμβολιασμένους που έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση και βρίσκονται σε καθεστώς αγωνίας για το αν πρέπει να προχωρήσουν στη δεύτερη μετά από όσα ακούγονται. 

Ίδιο σκηνικό και στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο εμβολιαστικό κέντρο Χαριλάου δυο γυναίκες που συνάντησε το newsit.gr δήλωσαν, η μια ότι θα κάνει το εμβόλιο αφού της το συνέστησε ο γιατρός της και άλλη μια περιχαρής έκανε την πρώτη δόση και έδειχνε μάλιστα και το πιστοποιητικό που της έδωσαν.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ – Δήμητρα Τριανταφύλλου – Άγγελος Λαμπίδης

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις