Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Το σχέδιο για την αυστηρότερη δίωξη του “Ρουβίκωνα”

Το σχέδιο για την αυστηρότερη δίωξη του “Ρουβίκωνα”
photo intime

Νομοθετική ρύθμιση ώστε να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στο Ρουβίκωνα επεξεργάζεται η κυβέρνηση με αφορμή το τελευταία γεγονότα στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

Τα συνθήματα με σπρέι στο σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου και τα φέιγ βολάν με υβριστικά συνθήματα αποτέλεσμα την αφορμή ώστε να σκληρύνει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Ρουβίκωνα.

Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία είχε εξαγγείλει την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου πριν από τις εκλογές του Ιουλίου και την ανάδειξή της σε Κυβέρνηση.

Την ενέργεια της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου καταδίκασαν με αναρτήσεις τους στο Twitter κυβερνητικά στελέχη όπως ο Ν. Δένδιας και προχθές, σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε το σχέδιο για την κακουργηματική δίωξη των μελών της αναρχικής ομάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής οι αξιωματούχοι επεξεργάζονται τη νομοθετική ρύθμιση τόνισαν πως αδικήματα όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η απειλή, και η φθορά, τα οποία τιμωρούνται ως πλημμελήματα, στο εξής, θα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος εφόσον αυτά τελούνται κατ’ εξακολούθηση και υπό την ομπρέλα συμμορίας.

Ως συμμορία, όχι εγκληματική οργάνωση φωτογραφίζεται η αναρχική ομάδα, ενώ ι ίδιοι αξιωματούχοι τόνισε πως «μπορεί να μη χρησιμοποιούν όπλα αλλά οι δράσεις τους έχουν το στοιχείο της βίας, της ψυχολογικής βίας».

Το νομοθέτημα πάντως παραμένει υπό διαμόρφωση και αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν, σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι πρέπει να αποφύγουν έναν «δρακόντειο νόμο».

Την ίδια ώρα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας εντείνουν τις δράσεις τους ενώ εκτός της επίθεσης στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε, έχουν μπει στο ιατρείο του ψυχολόγου του Κορυδαλλου ασκώντας του ψυχολογική βία, ενώ ο γυναικείος τομέας του Ρουβίκωνα επανέλαβε κάτι παρόμοιο στο ιατρείο γυναικολόγου.

Η αναρχική συλλογικότητα καλεί ακόμα σε συναντήσεις σε γειτονιές της Αθήνας στις οποίες προπαγανδίζει την ιδεολογία του «μαχητικού συνδικαλισμού».

Επίσης, σε ανάρτηση στο Facebook ιδρυτικό μέλος του Ρουβίκωνα σχολίασε με αφορμή τη δήλωση Χρυσοχοΐδη : «Το να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία είναι ένα ενδεχόμενο που το έχουμε επεξεργαστεί το έχουμε συζητήσει και φυσικά θα το αντιμετωπίσουμε».

Τις εξελίξεις παρακολουθούν με ενδιαφέρον ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Πηγή: Καθημερινή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις