Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Απορρίφθηκαν από το Δ΄τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας όλοι οι ισχυρισμοί του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη, ο οποίος ζητούσε να κριθεί παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία παύθηκε από τη θέση του!

Ο κ. Χατζάκης διορίστηκε το 2013 με τριετή θητεία ωστόσο στις 21 Απριλίου 2015 με απόφαση του υπουργού και υφυπουργού Πολιτισμού ανακλήθηκε η απόφαση για τον διορισμό του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και παύθηκε από τη θέση του.

Τελικά το Δ΄τμήμα του ΣτΕ εξετάζοντας την προσφυγή του κ. Χατζάκη κατέληξε ότι αιτιολογείται νόμιμα η απόπομπή του καθώς διέπραξε δύο σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν το Εθνικό Θέατρο.

Στην απόφαση του Δ΄τμήματος τονίζεται πως ο κ. Χατζάκης το 2014 υπέγραψε τρεις συμβάσεις έργου (για σκηνοθεσία παραστάσεων, κ.λπ.) με το Εθνικό Θέατρο συνολικού ύψους 44.000 ευρώ και το 2015 άλλες τρεις συνολικού ύψους 31.000 ενώ το επιτρεπόμενο κατά έτος όριο είναι δύο συμβάσεις. Από την πλευρά του, ο κ. Χατζάκης, μεταξύ των άλλων, επικαλέστηκε ότι για τη σκηνοθεσία του έργου «Μυστικοί Αρραβώνες» δεν έλαβε αμοιβή.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε πως ο υπουργός Πολιτισμού μπορεί να αποφασίζει με αιτιολογημένη απόφαση του, την πρόωρη λήξη της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή και «για οποιονδήποτε άλλο σοβαρό λόγο».

Στην απόφαση μειοψήφισε ένας σύμβουλος επικρατείας.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε