Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Το θρυλικό μπαρ Skipper’s στον Άλιμο έκλεισε, μαζί και ο κύκλος αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων

Το θρυλικό μπαρ Skipper’s στον Άλιμο έκλεισε, μαζί και ο κύκλος αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων
In Time

Μετά από 35 χρόνια, ένα μήνα και 26 ημέρες το θρυλικό μπαρ «Skipper’s Yacht ‘n Roll Bar» σέρβιρε για τελευταία φορά τους πιστούς θαμώνες του στον Άλιμο, χτες (30.10.2022) το βράδυ.

Μαζί με το κλείσιμο του μπαρ του Αλίμου, «κλείνει» και ένα κύκλος αναμνήσεων για μια γενιά ανθρώπων που ξεφάντωσαν, ερωτεύτηκαν, φλέρταραν, χόρεψαν και κυρίως βρήκαν το στέκι τους σε αυτή τη γωνιά της Μαρίνας Αλίμου.

Οι ιδιοκτήτες με ένα συγκινητικό πόστερ ανακοίνωσαν το κλείσιμο του μπαρ και προσκάλεσαν τους πιστούς τους φίλους για ένα τελευταίο ποτό, χτες το βράδυ, με μια ανάρτηση στην σελίδα τους στο facebook. «Απόψε ήρθε η ώρα να αποχαιρετηστούμε, εδώ, στον μώλο που πρωτοσυναντηθήκαμε μετά από 35 χρόνια, ένα μήνα και 26 ημέρες. Σε ευχαριστούμε για το ωραίο ταξίδι», έγραψαν.

Μάλιστα, ως λόγος του λουκέτου προβλήθηκε ότι το συγκεκριμένο μπαρ δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια ανάπλασης της Νέας Μαρίνας Αλίμου. 

Οι ιστορίες των… απανταχού ιστιοπλόων

Η είδηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, σκόρπισε θλίψη στους χιλιάδες θαμώνες του και οι αναρτήσεις στο Facebook έπεσαν βροχή. Μικροί αλλά και μεγαλύτεροι πελάτες μοιράζονταν ιστορίες από κάποια… διασκεδαστική, μοναχική, ρομαντική βραδιά στο Skipper’s, η οποία έχει χαραχτεί στο μυαλό τους.

Διαβάζοντας όλα τα σχόλια μαζί,  δημιουργείται – ακόμα και σε όσους δεν γνώριζαν το θρυλικό μαγαζί – το αίσθημα και η αύρα του χώρου.

«Το αποκούμπι των απανταχού ιστιοπλόων…..των απανταχού ναυαγισμένων καρδιών, και των υπέροχων αυθεντικών αυθόρμητων πάρτι» λέει μια πιστή θαμώνας του μαγαζιού, ενώ μια άλλη αναφέρει «κρίμα, ένα στέκι των καλύτερων μας χρόνων! Δεν προλάβαμε να δώσουμε την σκυτάλη στα παιδιά μας».

 

Άλλοι με τη σειρά τους αναπολούν όμορφες και αυθόρμητες στιγμές: «Τι να πρωτοθυμηθώ…θυμάμαι μια νύχτα βροχερή του Δεκεμβρίου πριν από πολλά χρόνια, στις αρχές του skipper’s, νύχτα της γιορτής μου που δώσαμε ραντεβού με λίγους φίλους εκεί για τα «χρόνια πολλά».

Την ώρα που είχε πάρει να βραδιάζει για καλά, έπιασε μια απίστευτη βροχή – κατακλυσμός – και οι καλεσμένοι που άρχισαν να έρχονται πηδούσαν μέσα σε ρυάκια νερού που χύνονταν στη θάλασσα για να μπουν στο μαγαζί» περιγράφει συγκινητικά ένας ακόμα χρήστης.

 

Και μέσα στις όμορφες στιγμές που αναπολείς και σίγουρα φέρνουν αίσθημα λύπης για όσα τελειώνουν, υπάρχουν πάντα και κάποιοι… περισσότερο οπτιμιστές. Αυτοί που πάντα πιστεύουν πως κάτι καλύτερο θα έρθει και το μπαρ θα «ξαναζωντανέψει».

«Δε θα πούμε “τέλος εποχής”, δεν είμαστε τόσο εύκολα παιδιά. Θα πούμε “πάμε για τα επόμενα, πάμε γι’ άλλα” και μακάρι αν η ζωή το φέρει(…), να πάμε και σ’ ένα νέο Skipper’s γιατί όχι;» αναφέρει κάποιο φίλος του μαγαζιού. Μένει να δούμε αν ένα τόσο κλασικό μαγαζί θα μπορέσει να επανέλθει, έστω και με άλλη μορφή.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις