Ελλάδα

«Το Χωριάτικο»: Συνελήφθη ο Ρίζος Ρίζος, «δεξί χέρι» του Άγγελου Γιαννακόπουλου και πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ

Πρόκειται για στενό συνεργάτη του ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων, με τον οποίο ο Αγγελόπουλος φέρεται να συνεννοούνταν πριν προχωρήσει σε αποφάσεις στην υπόθεση φοροδιαφυγής
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανάμεσα στους 59 συλληφθέντες για την υπόθεση φοροδιαφυγής της γνωστής αλυσίδας φούρνων «Το Χωριάτικο» είναι και το «δεξί χέρι» του ιδιοκτήτη Άγγελου Γιαννακόπουλου, ο Ρίζος Ρίζος.

Πρόκειται για πρώην συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολύ στενό συνεργάτη του Άγγελου Γιαννακόπουλου. Φέρεται να ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο ο ιδιοκτήτης των φούρνων «Το Χωριάτικο» συνεννοούνταν πριν προχωρήσει σε αποφάσεις στην υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση απάτης που αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (25.10.2026), όταν έγινε γνωστή η σύλληψη του επιχειρηματία Άγγελου Γιαννακόπουλου, απαιτεί λεπτομερή έρευνα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας είχε αναπτύξει επιχειρηματική δράση σε όλο το φάσμα της εστίασης και της φιλοξενίας, από φούρνους και εστιατόρια μέχρι ξενοδοχεία και ξαπλώστρες, ακόμη και κυλικεία.

Η μεγάλη αλυσίδα αρτοποιείων ελέγχεται για υπόθεση φοροδιαφυγής με οικονομικό αντικείμενο που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Άγγελος Γιαννακόπουλος ως φερόμενος «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ένα φερόμενο δίκτυο εταιρειών, με τις Αρχές να εξετάζουν οικονομικές συναλλαγές και ενδεχόμενες παραβάσεις, με απάτες που φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημία εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο.

Μάλιστα, το 2008 ο Γιαννακόπουλος είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος μεγάλου κυκλώματος trafficking, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας, της ΕΥΠ και της Interpol.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τη «Μεγάλη Μπλε Αποστολή» – Τα δημοτικά σχολεία ενώνουν δυνάμεις για το νερό
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΕΥΔΑΠ
Στάση εργασίας στα λιμάνια στις 30 Οκτωβρίου: Σε επτά παραμένουν δεμένα τα πλοία
Η κινητοποίηση συνδέεται με τις ανησυχίες για τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο στρατιωτικών επιχειρήσεων, τις επιπτώσεις της αυτοματοποίησης στην απασχόληση και την ανάγκη διασφάλισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ελεύθερος ένας εκ των συλληφθέντων που έκλεβαν καλώδια χαλκού αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Παιανία
«Έπειτα από έκθεση βιντεοληπτικού υλικού, και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του» σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Γλύκα
Μέλη της συμμορίας που έκλεβε τα καλώδια
Λάρισα: Η συγκινητική ιστορία του μικρού Στέφανου – Από τη μάχη για τη ζωή του σημαιοφόρος σημαιοφόρος στην παρέλαση
Πριν από δέκα χρόνια, ένας πυροσβέστης τον έβγαζε από ένα φλεγόμενο διαμέρισμα στη Λάρισα - Σήμερα, ο Στέφανος ετοιμάζεται να γίνει σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με τη μητέρα του να περπατά δίπλα του
Ο μικρός Στέφανος