Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τόγκο: Σε σοκ ο Έλληνας ναυτικός, λέει ο πατέρας του

ναυτικός
Φωτογραφία InTime

Ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός ήταν όμηρος πειρατών στο Τόγκο για 39 ημέρες.
Απελευθερώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2019 μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, έναν από τις Φιλιππίνες κι έναν από τη Γεωργία.
Στην Ελλάδα βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου (14.12.2019).
Τι λέει στο newsit.gr ο πατέρας του Δημήτρη Γκιάτη, κ. Θοδωρής, για τις πρώτες στιγμές με τον γιο του.

Λίγες ώρες αφού επέστρεψε στην Ελλάδα, ο Έλληνας ναυτικός, Δημήτρης Γκιάτης -που για 39 ημέρες ήταν όμηρος πειρατών στο Τόγκο- βρίσκεται, πλέον, στο σπίτι του στο Μεσολόγγι, στην “αγκαλιά” της οικογένειας του. Οι πρώτες στιγμές, συγκινητικές, αλλά και δύσκολες, καθώς ο 20χρονος είναι ακόμα σε σοκ.

“Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο γιος μας”, λέει στο NewsIt.gr ο πατέρας του, Θοδωρής Γκιάτης, και συνεχίζει: “Δεν τον ρωτήσαμε για την περιπέτεια του τίποτα. Δεν θέλαμε να τον βάλουμε σε αυτή την διαδικασία.  Μας είπε ότι ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Είναι σε σοκ, δεν ξέρει πού βρίσκεται, είναι χαμένος. Για την κατάσταση της υγείας του θα μάθουμε από εβδομάδα, που θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις”.


Φυσικά, ο κ. Γκιάτης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, που ο γιος του είναι ξανά κοντά τους: “Είδα το παιδί μου μετά από 40 ημέρες. Νιώθω ότι ξαναγεννήθηκε το παιδί στο σπίτι μου. Θα κάνουμε γιορτές τώρα όλοι μαζί”.

Έλληνας ναυτικός: Ο εφιάλτης στο Τόγκο

Ο Έλληνας ναυτικός συνελήφθη όμηρος από πειρατές στις 4 Νοεμβρίου και ενώ το ελληνόκτητο πλοίο “Elka Aristotle”, βρισκόταν ανοιχτά του λιμανιού Λόμε, στο Τόγκο. Στις 13 Δεκεμβρίου 2019, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε την απελευθέρωση των ναυτικών.
Οι τρεις ναυτικοί που απελευθερώθηκαν, ο 20χρονος Δημήτρης Γκιάτης, ένας Φιλιππινέζος και ένας Γεωργιανός, ήταν καλά στην υγεία τους, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έδωσαν κατάθεση στις τοπικές αρχές. Στο μεταξύ, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς, ο τέταρτος όμηρος, ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της ομηρείας. Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της, διευκρίνιζε πως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα, ο θάνατος του Φιλιππινέζου ναυτικού οφείλεται σε ασθένεια και όχι σε πράξεις των πειρατών.

Ο Έλληνας ναυτικός πάτησε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το βράδυ του Σαββάτου (14.12.2019).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: INTIME

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις