Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τουλάχιστον 14 κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο που έφτασε στη Ραφήνα από Ίο

Τουλάχιστον 14 κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο που έφτασε στη Ραφήνα από Ίο

Τουλάχιστον 14 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στο πλοίο «Super Express» που ήρθε από τον Ιό στη Ραφήνα με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι τα 17 χρόνια.

Μετά τον συναγερμό που σήμανε υποβλήθηκαν σε rapid test το βράδυ της Τετάρτης (07.07.2021) στο λιμάνι της Ραφήνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ περίπου 73 άτομα, επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Super Express” από την Ίο, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που -όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων. Κάποιοι μάλιστα παρουσιάζουν και συμπτώματα.

Έμειναν νοσούντες και στην Ίο

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, 30 νεαρά παιδιά ξεκίνησαν από την Αθήνα για διακοπές στην Ίο, εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

Από τους συμμετέχοντες στο πάρτι ορισμένοι νόσησαν με κορονοϊό, δεν του επετρέπη να ταξιδέψουν και έμειναν σε καραντίνα στην Ίο με τις πληροφορίες της ΕΡΤ να μιλούν για συνολικά 12 άτομα. Οι υπόλοιποι γύρισαν χθες βράδυ, με το πλοίο.

Click4more: Φόβοι για δεκάδες κρούσματα στο πλοίο που έφτασε στη Ραφήνα από Ίο

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι ήταν απομονωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε ειδικό χώρο, ενώ όταν έφτασαν ελέγχθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, ενώ τους συστήθηκε να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα. Επίσης, το πλοίο απολυμάνθηκε.

Ο δήμαρχος Ραφήνας κατήγγειλε ότι δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ενώ παρατήρησε ότι η πλειοψηφία των νέων είναι ανεμβολίαστοι καθώς θεωρούν ότι είναι αλώβητοι από τον ιό και πως αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις