Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουλουπάκη για Ράικου: Δεν θίγει εμένα αλλά το σύνολο του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Ελένη Τουλουπάκη

«Θλίβομαι βαθειά αν εμείς οι ίδιοι δε σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις», αναφέρει η κ. Τουλουπάκη.

Τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και όχι από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο“, απαντάει η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στη συνάδελφο της, Ελένης Ράικου, με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την κατάθεση της τελευταίας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη.

Η κυρία Τουλουπάκη ισχυρίζεται πως οι “αναληθείς” ισχυρισμοί της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς “θίγουν την τιμή και την υπόληψη του συνόλου του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας”.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι επελέγη δύο φορές με μεγάλη πλειοψηφία από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να βρίσκεται στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Την ίδια στιγμή, η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει πως οι καταγγελίες της κυρίας Ράικου κρίθηκαν «ανυπόστατες» από τα αρμόδια όργανα.

Αναλυτικά, η Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει: «Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράγματι ειπώθηκαν δυστυχώς για άλλη μια φορά η κ. Ράικου καταφέρετε όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου αλλά και κατά του συνόλου του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης. Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτηση της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή. Στο διορισμό μου κατέληξε δυο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησης μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηφεί από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Και η κυρία Τουλουπάκη προσθέτει: «Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της όχι μόνο για μένα αλλά κυρίως για τους ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό. Επισημαίνω τέλος ότι από όσο γνωρίζω προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθειά αν εμείς οι ίδιοι δε σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω τέλος ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων “προνόμιο” που δε διαθέτω….».

Τι φέρεται να λέει η Ελένη Ράικου για την Ελένη Τουλουπάκη

Η κυρία Ράικου φέρεται να λέει στην κατάθεσή της ότι παραιτήθηκε από τη θέση της γιατί της την είχαν στήσει με κατασκευασμένες κατηγορίες. «Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν άλλοτε η εισαγγελέας Τουλουπάκη, η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης. Άλλοτε τη φίλη της πρόεδρος πρωτοδικών Ηλιάνα Ζαμανίκα», φέρεται να λέει χαρακτηριστικά.

Η Ελένη Ράικου, φέρεται να έχει καταθέσει πως «ήθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση. Ήθελαν να με απαξιώσουν ενώ η Τουλουπάκη εμφανιζόταν ως αποτελεσματική».

Και φέρεται να συνεχίζει: «Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις Ρασπουτινικές του μεθοδεύσεις αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Είναι γνωστή η σχέση του με την Ελένη Τουλουπάκη. Και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Περιγράφεται άλλωστε αυτός ο τρόπος στην αναφορά του εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην θέληση του αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν ο ίδιος Ρασπούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε γι’ αυτό τον αποκαλούσα και εγώ Ρασπούτιν όπως τον αποκαλούσαν και πολύ όπως η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρβιτσιώτης, ο Πρωθυπουργός όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις