Ελλάδα

Τουρισμός – Κικίλιας: Η χρονιά θα κλείσει με 3 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω

Ο στόχος που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό πέρσι τέτοια εποχή, ήταν τα έσοδα από τον τουρισμό να φτάσουν το 80% του 2019, δηλαδή 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Με σκληρή δουλειά και κόντρα σε πολλαπλές κρίσεις, ο στόχος όχι μόνο επιτεύχθηκε αλλά η χρονιά φαίνεται πως θα “κλείσει” με περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω.

Αυτή η προστιθέμενη αξία του ελληνικού τουρισμού είναι η μεγάλη νίκη όλων μας, τονίζει σε συνέντευξή ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εφημερίδα Real News.

Ο υπουργός Τουρισμού σημειώνει πως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη, δηλώνοντας ικανοποίηση από το γεγονός πως ακόμα και σήμερα, αρχές Δεκεμβρίου, βλέπουμε τουρίστες να κυκλοφορούν στην Αθήνα, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, στην Ακρόπολη.

Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει ότι ήδη 11 αεροπορικές εταιρείες έχουν συμφωνήσει για πτήσεις, νέους προορισμούς ή ενίσχυση του capacity για Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, μήνες που είναι off season.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στηρίξει όσο καμία άλλη τον εγχώριο τουρισμό». Συνολικά θα δοθούν 400.000 άυλες ψηφιακές κάρτες με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ήδη 275.000 συμπολίτες μας έχουν αυτή «τη δυνατότητα και αρκετοί από αυτούς την έχουν ήδη αξιοποιήσει» λέει χαρακτηριστικά ανακοινώνοντας ότι στα τέλη Ιανουαρίου του 2023 θα γίνει νέα κλήρωση για τους υπόλοιπους 125.000 δικαιούχους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό