Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τουρισμός: Πόσα εκατομμύρια τουριστών θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα – Θα βουλιάξουμε!

Τουρισμός: Πόσα εκατομμύρια τουριστών θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα – Θα βουλιάξουμε!
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια μίλησε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης στο συνέδριο του Economist. Αναφερόμενος στον τουρισμό στη διάρκεια της φετινής χρονιάς αποκάλυψε και αριθμούς επισκεπτών.

Το 2018 η χώρα μας θα έχει 32 εκατομμύρια αφίξεις (!)” εκτίμησε ο Γιώργος Τζιάλλας από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist. Απευθύνοντας χαιρετισμό και εκ μέρους της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης τόνισε ότι “έχει υλοποιηθεί ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα” και “πετύχαμε άλμα, με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα”.

Το 2018 η Ελλάδα θα δεχθεί 32 εκατομμύρια επισκέπτες και ο στόχος είναι το νούμερο αυτό να αυξηθεί κι άλλο, καθώς επίσης να υπάρχει τουρισμός 365 ημέρες τον χρόνο και για όλους τους προορισμούς της χώρας”, πρόσθεσε.

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Θησαυρός ο τουρισμός:  Ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα

Τον Απρίλιο σημειώθηκε ρεκόρ 17 ετών στη δημιουργία θέσεων εργασίας, και οι ογδόντα από τις εκατό χιλιάδες θέσεις που δημιουργήθηκαν, ήταν στον τουρισμό” είπε ο κ. Τζιάλλας. Έδωσε, επίσης, έμφαση στη σημασία του θεματικού τουρισμού, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ανάπτυξη ενός δημόσιου συστήματος τουριστικής εκπαίδευσης, καθώς και στη στήριξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων του τομέα μέσω του ΕΣΠΑ.

Τέλος, εξήρε τη συμβολή του ΕΟΤ στην προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις