Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τουριστικός «παράδεισος» ο Σκορπιός: Ο Ριμπολόβλεφ κάνει το νησί του Ωνάση VIP Exclusive Club

Τουριστικός «παράδεισος» ο Σκορπιός: Ο Ριμπολόβλεφ κάνει το νησί του Ωνάση VIP Exclusive Club

Το «πράσινο φως» σε επενδύσεις 165 εκατ. ευρώ στον θρυλικό Σκορπιό του Ωνάση, άναψε η κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής, Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης κι Επενδύσεων.   

Σύμφωνα με τα πλάνα της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, στον Σκορπιό θα δημιουργηθεί πολυτελής τουριστική μονάδα, VIP Exclusive Club, όπως αναγράφεται στα επίσημα χαρτιά το επενδυτικό σχέδιο.  

Η υπογραφή της ΚΥΑ αποτελούσε το τελευταίο στάδιο για να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε προηγηθεί η θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, επί της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων». Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι επενδύσεις θα ολοκληρωθούν το 2024.

«Παράδεισος» για λίγους

Το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, που «αγάπησε» η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα Σαρτορί, κόρη του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν επίγειο παράδεισο για λίγους. Το έργο «κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στη νήσο του Σκορπιού» που υπογράφουν καταξιωμένοι μηχανικοί και αρχιτέκτονες περιλαμβάνει εννέα κτιριακές ενότητες, ενώ θα διατηρηθεί η ροζ βίλα της Χριστίνας Ωνάση, η οποία θα ανακαινιστεί, ώστε να μετατραπεί σε πολυτελές τουριστικό κατάλυμα.

Πρόβλεψη υπάρχει και για ελικοδρόμιο, καθώς το κατάλυμα απευθύνεται σε πελάτες με υψηλά βαλάντια.

Εκτός από πισίνες, αμφιθέατρο κέντρο ευεξίας, εστιατόρια κι άλλους χώρους που διαθέτουν ξενοδοχειακές μονάδες πολλών αστέρων, στο Σκορπιό προβλέπεται επίσης η ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του τουριστικού καταλύματος, καθώς και η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας αλόγων αλλά και μικρών κατοικίδιων ζώων. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις