Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τουρκικά πρωτοσέλιδα στα ελληνικά για τις φωτιές στην Αττική – Μηνύματα αλληλεγγύης με λίγες λέξεις [pics]

Τουρκικά πρωτοσέλιδα στα ελληνικά για τις φωτιές στην Αττική – Μηνύματα αλληλεγγύης με λίγες λέξεις [pics]

Η ασύλληπτη τραγωδία στην Αττική παραμένει σταθερά στο προσκήνιο και στην Τουρκία. Εφημερίδες της γειτονικές χώρας, στέλνουν μηνύματα στα ελληνικά…

«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα της τραγωδίας στην Αττική. Το σημερινό φύλλο αναφέρεται στις καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική και Δυτική Αττική, με τον απολογισμό της τραγωδίας να μην έχει ολοκληρωθεί όπως επισημαίνεται.

Η τουρκική εφημερίδα έχει “χτύπημα” στο πάνω μέρος της πρώτης σελίδας και μιλάει για τουλάχιστον 74 νεκρούς. Με τον τρόπο αυτό, η Cumhuriyet θέλει όπως γράφει να εκφράσει την συμπαράσταση των στελεχών αλλά και των αναγνωστών της προς τους Έλληνες πυρόπληκτους για την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 24ωρα.

Γράφει για “μια ασύλληπτη τραγωδία οι διαστάσεις της οποίας θα φανούν τις επόμενες μέρες”. Στο εσωτερικό της εφημερίδας υπάρχει φωτορεπορτάζ και στη συνέχεια αναλυτικό κείμενο για τις φωτιές στην Αττική.

Το πρωτοσέλιδο της Cumhuriyet

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και στο ψευδοκράτος στην Κύπρο ο κόσμος αλλά και ο Τύπος εκφράζουν ανάλογα συναισθήματα συμπαράστασης.

Οι Τουρκοκύπριοι συγκεντρώνουν βοήθεια για να στείλουν στην Ελλάδα, ενώ σήμερα η εφημερίδα Havandis κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο στα ελληνικά και τα τούρκικα «Ο Πόνος σας πόνος μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις