Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Τουρκικές προκλήσεις δίχως τέλος με παραβιάσεις και υπερπτήση τουρκικών αεροσκαφών

Τουρκικές προκλήσεις δίχως τέλος με παραβιάσεις και υπερπτήση τουρκικών αεροσκαφών

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 έκανε στις 20:43, υπερπτήση πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 27.000 πόδια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Onalert.gr με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας έκαναν σήμερα Τρίτη 24 Μαϊου συνολικά 29 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 11 αεροσκάφη.

Τρία ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, προχώρησαν σε 7 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 8 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV, τα οποία πραγματοποίησαν τις 6 παραβιάσεις, ένα ATR-72 και 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, που πραγματοποίησαν τις υπόλοιπες 16.

Κανένα από τα μαχητικά αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένο, ενώ δεν σημειώθηκε κάποια εμπλοκή.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις