Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκική Hurryiet: Το ελληνικό Λιμενικό βύθισε σκάφος με μετανάστες – Βίντεο… κατόπιν επεξεργασίας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το ελληνικό Λιμενικό βύθισε σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες; Αυτό υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, παραπέμποντας σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο ψαράδων, το οποίο, όμως, έχει υποστεί επεξεργασία και η εικόνα δεν πιστοποιεί την “αυθεντικότητα” της είδησης. 

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδης προκαλεί ερώτηματα. Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τη χώρα μας, καθώς καθημερινά εκατοντάδες “ξεριζωμένοι” άνθρωποι πέφτουν στα χέρια δουλεμπόρων, οι οποίοι είναι η τελευταία τους ελπίδα για μια “δεύτερη ευκαιρία” στη ζωή.

Στην Τουρκία, μάλιστα, έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων, που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια σε αδίστακτους δουλεμπόρους. Οι μετανάστες δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στη λέμβο που θα τους περάσει από τα τουρκικά παράλια, στα ελληνικά.
Σύμφωνα με το τουρκικό ρεπορτάζ, μια ομάδα Τούρκων ψαράδων ισχυρίζεται πως η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε μία λέμβο με μετανάστες και πρόσφυγες, που έπλεε στα τουρκικά χωρικά ύδατα(;).

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που συνοδεύει το… αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η κάμερα “χάνει” τη στιγμή… της βύθισης. Στο επόμενο πλάνο, η λέμβος έχει βυθιστεί και δεκάδες άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα να πιαστούν από κάποιο αντικείμενο και να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας…

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής ήταν… σωτήρια.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε