Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τους στέρησε τη ζωή η καμινάδα

Η πρόχειρα σφραγισμένη με λαμαρίνα καμινάδα του ξενοδοχείου “Νεφέλη”…

ήταν πιθανότατα η αιτία θανάτου των δύο νεαρών την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, πριν από 10 μέρες ιδιωτικό συνεργείο έκανε εργασίες στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Τότε κάποιος από τους εργάτες -χωρίς την επίβλεψη κάποιου υπεύθυνου του ξενοδοχείου- επειδή θεώρησε ανενεργή την καμινάδα, τη σφράγισε με λαμαρίνα.

Το εγκλωβισμένο στην καμινάδα μονοξείδιο του άνθρακα βρήκε διέξοδο στο πατάρι του ξενοδοχείου από τις διαβρωμένες ενώσεις. Το αέριο μπήκε στα δωμάτια από αεραγωγούς που βρίσκονται είτε στα μπάνια, είτε στις εντοιχισμένες ντουλάπες και επικοινωνούν με το πατάρι.

Η τελική έκθεση πραγματογνωμοσύνης θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μαζί με το υπόλοιπο υλικό της προανάκρισης (εκθέσεις ιατροδικαστών κ.ά.). Εις βάρος του 34χρονου ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια. Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ενώ ο εισαγγελέας επέστρεψε τη δικογραφία στην Αστυνομία ζητώντας να συμπληρωθεί με τα πορίσματα των ειδικών. Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού διέταξε την προσωρινή σφράγιση του ξενοδοχείου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε