Ελλάδα

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρή από τη ζέστη 41χρονη Γαλλίδα πεζοπόρος – Κατέληξε στο ασθενοφόρο

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θερμοπληξία και αφυδάτωση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης 41χρονης τουρίστριας από τη Γαλλία όταν έχασε τις αισθήσεις της καθώς έκανε πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4, στην περιοχή των Φαλάσαρνων στα Χανιά.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η Γαλλίδα τουρίστρια κατέληξε κατά τη διάρκεια της διακομιδής της προς το Νοσοκομείο Χανίων, παρά τις προσπάθειες που είχαν προηγηθεί για να κρατηθεί στη ζωή. Η 41χρονη δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής (23.08.2026), όταν έγινε κλήση στο 112 για τουρίστρια που είχε παρουσιάσει σοβαρή αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν σε μονοπάτι στα Φαλάσαρνα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να προσεγγίσουν τη γυναίκα και την εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις της. Οι πυροσβέστες ξεκίνησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), επιχειρώντας να την επαναφέρουν μέχρι την άφιξη των διασωστών.

Στη συνέχεια, η 41χρονη παραδόθηκε στο πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, εξακολουθώντας να μην έχει τις αισθήσεις της. Ακολούθησε η διακομιδή της προς το Νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατέληξε καθ’ οδόν.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θερμοπληξία και αφυδάτωση, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως η αιτία που οδήγησε στον θάνατό της.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μία ημέρα κατά την οποία επικράτησαν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στα Χανιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, στην περιοχή καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες της Κρήτης, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 40,5 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δηλητηρίαση στο Περιστέρι: Εκτός από ατροπίνη εντοπίστηκε και σκόνη από «μπελαντόνα» στα τρόφιμα του 41χρονου γιατρού
Η μπελαντόνα είναι ένα ιδιαίτερα δηλητηριώδες φυτό, η κατάποσή της μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση, με συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, ξηροστομία, θολή όραση, σύγχυση και παραισθήσεις
Η 41χρονη στο Περιστέρι 9
Δολοφονία στη Σύρο: Η 42χρονη πήρε τηλέφωνο 2 συγγενείς του κατηγορούμενου την στιγμή της διάρρηξης – Τι «έδειξε» η άρση τηλεφωνικού απορρήτου
Η πλευρά του κατηγορούμενου λέει ότι το θύμα είχε επιχειρήσει να διαρρήξει το σπίτι τους τη μέρα του φονικού αλλά και 20 μέρες πριν - Που ήταν τις μοιραίες μέρες η διασώστρια
Η 42χρονη που δολοφονήθηκε στη Σύρο και ο 41χρονος κατηγορούμενος