Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τραγωδία στην Αίγινα: Όλα έγιναν σε 5 λεπτά – Δεν πρόλαβαν να ρίξουν ούτε σωσίβιο στα 2 αδέλφια! [pics, vid]

Τραγωδία στην Αίγινα: Όλα έγιναν σε 5 λεπτά – Δεν πρόλαβαν να ρίξουν ούτε σωσίβιο στα 2 αδέλφια! [pics, vid]

– Τραγωδία ανοιχτά της Αίγινας, οι δυο ψαράδες πνίγηκαν, το σκάφος τους βυθίστηκε σε δευτερόλεπτα
– “Δεν μπόρεσα να τους αποφύγω”, λέει ο καπετάνιος της υδροφόρας που εμβόλισε το αλιευτικό
– Συγκλονίζει η μαρτυρία του υποπλοιάρχου!
– «Φωνάζαμε και δεν μας άκουγαν! – Ηταν πλάτη και ξεψάριζαν!»
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Aπό εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος επιθεωρήθηκε το μεσημέρι το πλοίο-υδροφόρα «Αίγινα», που στις 7:30 το πρωί συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών αντίστοιχα.

Ο απόπλους του «Αίγινα», που μετέφερε νερό στο νησί, απαγορεύτηκε προσωρινά, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο λιμεναρχείο της Αίγινας. Ο πλοίαρχος του πλοίου και ένας ναύτης μέλος του πληρώματος συνελήφθησαν και κρατούνται ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας.

Οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου που τους ζητούσε να απομακρυνθούν. Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου. 

Παρά τα επανειλημμένα ηχητικά σήματα από τον καπετάνιο οι δυο ψαράδες δεν αντέδρασαν, το αλιευτικό έμεινε στο ίδιο σημείο και ο καπετάνιος περιγράφει πως δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση.

Όπως περιέγραψε ο καπετάνιος της υδροφόρας τα δύο αδέλφια μάζευαν τα δίχτυα. Κανείς δεν ήταν στο τιμόνι του αλιευτικού. Όταν ο καπετάνιος αντιλήφθηκε ότι οι δυο ψαράδες δεν προλάβαιναν να απομακρυνθούν προσπάθησε να αλλάξει κατεύθυνση όμως ήταν αργά. Η υδροφόρα έπεσε πάνω στο ξύλινο αλιευτικό και το διέλυσε.

Η υδροφόρα, σαφώς μεγαλύτερο σκάφος διέλυσε το αλιευτικό, το οποίο βυθίστηκε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Τα δυο αδέλφια έπεσαν στη θάλασσα. Το πλήρωμα της υδροφόρας αμέσως προσπάθησε να τους βοηθήσει. Οι ναυτικοί κατάφεραν να ανασύρουν από το νερό τους δυο ψαράδες, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Άμεσα η υδροφόρα μετέφερε τους δυο ψαράδες στο λιμάνι της Αίγινας όπου ήδη περίμενε ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει στο κέντρο υγείας του νησιού, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Όπως διαπιστώθηκε ο 62χρονος και ο 74χρονος είχαν φύγει από τη ζωή.

“Είναι ένα τραγικό συμβάν. Δυστυχώς δεν άκουγαν τις προειδοποιήσεις του καπετάνιου. Ήταν πάνω στη γραμμή του πλοίου. Δυο αδέρφια χάθηκαν”, δήλωσε στο Newsit.gr ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης.

Το γεγονός ότι οι δυο ψαράδες βρέθηκαν στη γραμμή των πλοίων επιβεβαιώνει στο newsit.gr και ο κουμπάρος του ενός από τα δύο θύματα της τραγωδίας.

Το λιμεναρχείο της Αίγινας που έχει αναλάβει την προανάκριση απαγόρευσε τον απόπλου της υδροφόρας προκειμένου να γίνει επιθεώρηση, ενώ τα 5 άτομα του πληρώματος και ο καπετάνιος οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο για να δώσουν καταθέσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – Θ. ΠΑΝΟΥ – ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε