Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τράπεζα Θεμάτων: Ολοκληρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου

Τράπεζα Θεμάτων: Ολοκληρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου

Λεπτομέρειες για την κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων την οποία χαρακτηρίζουν ως την πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό, δίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενώ παράλληλα ενημερώνουν ότι ολοκληρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ Λυκείου

Όπως αναφέρουν, χθες η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ, που φιλοξενείται στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), δέχθηκε μεγάλης κλίμακας και διάρκειας κατανεμημένη επίθεση με στόχο την παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εσωτερικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείου. Οι επιθέσεις απομονώθηκαν και οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά στην συντριπτική πλειονότητα των σχολείων.

Σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι κακόβουλες επιθέσεις επαναλήφθηκαν από νωρίς το πρωί με στόχο αυτή τη φορά  την υποδομή της πλατφόρμας του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απαραίτητες ενέργειες. Να σημειώσουμε ότι ήδη υπάρχει παρέμβαση από τον Ισίδωρο Ντογιάκο. 

Η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες. 

Σημειώνεται ακόμα ότι τα θέματα μεταδόθηκαν σε όλα τα σχολεία και οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου ολοκληρώθηκαν.

Η ανακοίνωση καταλήγει: Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια. Κανένας μαθητής της Γ’ Λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων. 

Υπογραμμίζεται εκ νέου, ότι η πλατφόρμα αυτή του ΕΔΥΤΕ είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις