Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τράπεζες: Νέα εθελούσια έξοδος για τους υπαλλήλους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων από τις τράπεζες συνεχίζονται.

Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να προχωρήσει σε επανεκίνηση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Σύμφωνα με το capital το πρόγραμμα θα αφορά σε 600 άτομα, ενώ συνολικά η μείωση του προσωπικού θα ανέλθει στα 1.000 άτομα με τις πωλήσεις θυγατρικών όπως η Avis και η Hellenic Seaways.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε τον Μάρτιο του 2016 τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της Τράπεζας και των θυγατρικών εσωτερικού του χρηματοοικονομικού τομέα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το οποίο παρείχε τη δυνατότητα είτε της άμεσης αποχώρησης είτε της μακροχρόνιας απουσίας με πλήρεις αποδοχές, για διάστημα δύο ετών, και αποχώρησης στο τέλος του διαστήματος αυτού.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των εργαζομένων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, δόθηκε στους ίδιους και στα μέλη της οικογένειάς τους η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για ένα έτος τη συμβουλευτική καθοδήγηση των Προγραμμάτων Υποστήριξης Εργαζομένων (παροχή 24ωρης τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης και 5 συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τη συνεργασία της Hellas EAP). Παράλληλα, συνεχίζεται η παροχή του προγράμματος ομαδικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για δύο έτη. Επίσης δόθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης ατομικών συναντήσεων και ομαδικών εκπαιδεύσεων για εναλλακτικές επαγγελματικής συνέχειας μέσω της ICAP People Solutions.

Πηγή capital

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε