Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρείς αλλαγές στο νομοσχέδιο από τον υπουργό Παιδείας

Γαβρόγλου νομοσχέδιο

Σε νομοθετικές βελτιώσεις και αλλαγές προχώρησε στην Ολομέλεια ο υπουργός Παιδείας στο νομοσχέδιο για την διοικητική αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ικανοποιώντας ορισμένα αιτήματα των φορέων αλλά και σημεία έντονης τριβής με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κατά την επεξεργασία του στην Επιτροπή.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι επαναφέρει τη μαγνητοφώνηση της συνέντευξης των στελεχών της εκπαίδευσης που στο αρχικό κείμενο την είχε αποσύρει για να μην υπάρχει -όπως είπε – κανένα ίχνος υποψίας σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας επιλογής.
Επίσης, ανακοίνωσε πως για λόγους μη αιφνιδιασμού, θα εκλαμβάνετε ως μια θητεία το σύνολο όσων θητειών έχει κάνει μέχρι σήμερα ένας υποψήφιος σχολικός σύμβουλος και θα μπορεί να κάνει μια ακόμα θητεία καθώς πλέον με τις νέες ρυθμίσεις υπάρχει πλαφόν δυνατότητας μέχρι θητειών.
Η τρίτη νομοθετική αλλαγή που ανακοίνωσε ο υπουργός με την έναρξη της συνεδρίασης είναι η απόσυρση της διάταξης για την πρόσληψη αναπληρωτών σε σχολεία με προσφυγόπουλα για να μην επηρεάσει όπως είπε τα κριτήρια των μονίμων προσλήψεων, η συζήτηση των οποίων θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό.
Οι αλλαγές πάντως αυτές, δεν φαίνεται να είναι ικανές να ρίξουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους της συζήτησης στην Ολομέλεια, όπως τουλάχιστον , φαίνεται από τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων που είναι σε εξέλιξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις