Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων – Γεμάτα τα λεωφορεία για Πάτρα

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων – Γεμάτα τα λεωφορεία για Πάτρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με γεμάτα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ειδικά αυτά με προορισμό την Πάτρα, ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή (15/3/2024) η έξοδος των εκδρομέων για το Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η Πάτρα, λόγω του Καρναβαλιού, έχει την τιμητική της. Στα ΚΤΕΛ Κηφισού έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, από φοιτητές και άλλους εκδρομείς που αναχωρούν για το Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ενδεικτικό είναι πως μόνο για σήμερα Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 200 δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ με προορισμό την πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 5 λεπτά, ενώ συνολικά το τριήμερο θα αναχωρήσουν 400 λεωφορεία. Την Κυριακή θα αναχωρήσουν 40 λεωφορεία για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής.

Εκτός από την Πάτρα, στις προτιμήσεις των εκδρομέων βρίσκονται και άλλοι καρναβαλικοί προορισμοί, όπως η Ξάνθη, η Κοζάνη και το Ρέθυμνο. Σε κάποιες από αυτές τις περιοχές η πληρότητα σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 100%.

Το αδιαχώρητο σε αεροδρόμια και λιμάνια

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου από την Αθήνα προς την επαρχία και στα διόδια τόσο προς Πελοπόννησο όσο και προς Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να δημιουργηθούν ουρές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σήμερα έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 11 πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά με 7.959 επιβάτες, το Σάββατο έξι πλοίων με 3.047 επιβάτες και την Κυριακή οκτώ πλοίων με 1.322 επιβάτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις