Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τρισάγιο στο Μάτι τέλεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Οι συγκινητικές στιγμές με τον πυροσβέστη που έχασε γυναίκα και παιδί

Τρισάγιο στο Μάτι τέλεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Οι συγκινητικές στιγμές με τον πυροσβέστη που έχασε γυναίκα και παιδί
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στο Μάτι και συγκεκριμένα στην Αργυρά Ακτή, στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23 Ιουλίου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πέταξε ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα στη θάλασσα που πήρε τόσες ψυχές που έτρεξαν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα και προσπάθησε να δώσει ελπίδα στους πιστούς που ήρθαν να πάρουν την ευχή του, να πάρουν μια εικόνα από τα χέρια του. Παρότρυνε του πιστούς να προσευχηθούν στο Θεό για να πάρουν κουράγιο για να μπορέσουν να επουλώσουν τις πληγές τους.

Αυτοί οι αδερφοί μας είναι μέλη της κοινωνίας μας, ομόδοξοι, ομόπιστοι, ομογενείς αδερφοί μας και δεν μπορούσα να μην συμπαρασταθώ στους οικείους τους. Τους άκουσα, άκουσα από τα στόματά τους, πόσο πονεμένοι είναι και πόσο δύσκολα θα ξεπεράσουν αυτή τη μεγάλη πληγή που υπέστη ο ψυχικός τους κόσμος”, τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διέκρινε μέσα στο πλήθος τον ηρωικό πυροσβέστη Ανδρέα Δημητρίου, ο οποίος έχασε στο Μάτι τη γυναίκα του και το μόλις έξι μηνών αγγελούδι του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον πλησίασε, του χάιδεψε τα μαλλιά, του είπε λόγια παρηγοριάς και του ζήτησε να παραμείνει δυνατός και να κάνει κουράγιο. Μάλιστα ο Βαρθολομαίος του έδωσε μια εικόνα της Παναγίας να τον προστατεύει.

photo ΑΠΕ

Το παρών στο τρισάγιο έδωσαν ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην δήμαρχος και νυν γενικός γραμματέας, Βασίλης Πιστικίδης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις