Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τροπολογία για τη βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης

Τροπολογία για τη βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης

Με ρυθμίσεις για τη βελτίωση της απονομής της δικαιοσύνης, κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην τροπολογία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών σε θέματα οικονομικού/χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, ρυθμίζονται ζητήματα για την κάλυψη προσλήψεων Ειρηνοδικών που θα προκύψουν μέχρι 31.12.2020, αλλάζουν διατάξεις για τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων και συγκροτείται ειδική ομάδα διοίκησης για τις ψηφιακές υπηρεσίες των δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα:
– Αναβαθμίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά στην επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών με στόχο, μεταξύ άλλων, την εξοικείωσή τους με ζητήματα οικονομικού/χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος και ευρύτερα τη βελτίωση της ποιότητας της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνση στην απονομή της.
– Παρατείνεται η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων Ειρηνοδικών που δημοσιεύθηκε στις 9/2/2016 επί διετία, με στόχο την κάλυψη των αναγκών πρόσληψης νέων Ειρηνοδικών που θα προκύψουν έως τις 31/12/2020.
– Συγκροτείται κεντρική δομή με τη μορφή ΟΔΕ (Ομάδα Διοίκησης Έργου) με στόχο τον συντονισμό, τη διοίκηση, την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της λειτουργίας και επέκτασης του έργου ΟΣΔΔΥ-ΠΠ.
– Προωθείται ρύθμιση που αποσκοπεί στη συχνότερη εναλλαγή των προσώπων που συγκροτούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των δικαστών, καθώς και ρύθμιση που αφορά στη λειτουργία του ΤΑΧΔΙΚ και στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση κτιρίων και υποδομών καταλλήλων να χρησιμοποιηθούν ως δικαστήρια.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις