Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τροχαίο στην παραλιακή στον Άλιμο: Δεν έπιασαν τα φρένα, είπε ο οδηγός

Τροχαίο στην παραλιακή στον Άλιμο: Δεν έπιασαν τα φρένα, είπε ο οδηγός

Σε μηχανικό λάθος αποδίδει ο οδηγός του λεωφορείου το γεγονός πως το όχημα ξέφυγε της πορείας του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (06.05.2022) και έπεσε πάνω σε κολώνα του τραμ στην παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου.

Το τροχαίο με το λεωφορείο στην παραλιακή είχε με αποτέλεσμα ο ίδιος και επιβάτες να τραυματιστούν. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Τζάνειο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Δεν έπιασαν τα φρένα. Τα πάτησα, αλλά δεν λειτούργησαν» τόνισε ο οδηγός του λεωφορείου στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς που ερευνούν τα αίτημα του ατυχήματος.

Θα οριστεί πραγματογνώμονας για να εξετάσει τα αίτια του ατυχήματος.

Ένας από τους οδηγούς που είχαν μπροστά στα μάτια τους το λεωφορείο να πέφτει πάνω στην κολώνα του τραμ ήταν ένας οδηγός σχολικού. Ο θόρυβος της πρόσκρουσης, είπε, ήταν πολύ δυνατός, είπε. 

 

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 07:30 το πρωί, όταν το λεωφορείο “σκαρφάλωσε” στο κράσπεδο και κατέληξε πάνω σε κολώνα του τραμ, από την οποία περνούν ηλεκτροφόρα καλώδια και από θαύμα δεν έγινε κάτι πιο σοβαρό. 

Η εικόνα από το πως έγινε το λεωφορείο μετά την πρόσκρουσή του στην κολώνα, είναι σοκαριστικές. 

Από τύχη, επίσης, δεν περνούσε από το σημείο εκείνη την ώρα συρμός του τραμ! 

  

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν τους τραυματίες και τους πήγαν στο Τζάνειο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Μοιραία, εξαιτίας του τροχαίου, στο σημείο εκείνο της παραλιακής δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα. 

Επίσης, η κυκλοφορία του Τραμ στη γραμμή 7 του Τραμ διεξάγεται στα τμήματα Αγ. Τριάδα – Μπάτης, Ασκληπιείο Βούλας -Ζέφυρος και Σύνταγμα – Μουσών.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης, Αναστασία Σταματοπούλου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις