Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τροχαίο στον Κηφισό: “Δεν μπορούσα να ελέγξω τη νταλίκα” λέει ο οδηγός – Ο αριθμός κυκλοφορίας δεν αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φορτηγό

τροχαίο

– Το τροχαίο συνέβη το πρωί της Τετάρτης (09.05.2018) στον Κηφισό
– Η νταλίκα συνέθλιψε δύο οχήματα – Νεκροί οι δύο οδηγοί, χαροπαλεύει μια γυναίκα
– Τι λέει ο Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος του οδηγού νταλίκας, στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon
– ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Δυο ζωές χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Μια γυναίκα χαροπαλεύει. Τα όσα έγιναν το πρωί στον Κηφισό στο φοβερό τροχαίο με μια νταλίκα να σκορπά τον θάνατο δεν μπορούν να σβήσουν από την μνήμη κανενός.
Ο 65χρονος οδηγός της νταλίκας που έκανε τρελή πορεία ήταν σύμφωνα με την Τροχαία ήταν υπό την επήρρεια αλκοόλ. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αλκοόλ ήταν 4 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Είναι σύμφωνα με πληροφορίες αδερφός δημάρχου από περιοχή στην Πελοπόννησο και ιδιοκτήτης φορτηγών για χωματουργικές εργασίες.
Η νταλίκα έφυγε από την πορεία της μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και στην κυριολεξία συνέθλιψε τα δυο οχήματα. Μέσα σε αυτά, ένας πατέρας 60 ετών και η 34χρονη κόρη του. Ο πατέρας σκοτώθηκε επι τόπου η κόρη του χαροπαλεύει στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν. Στο άλλο αυτοκίνητο ένας 65χρονος ο οποίος επίσης έχασε την ζωή του μέσα σε λίγα λεπτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος πατέρας πήγαινε την κόρη του στην δουλειά του όταν έγινε το κακό. Μάλιστα οι συγγενείς των θυμάτων που κλήθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνουν το δύσκολο έργο της αναγνώρισης είναι εξοργισμένοι αφού έχασαν τους ανθρώπους τους από την μια στιγμή στην άλλη! Όλοι ήταν αλβανικής καταγωγής.

Έρευνες για τον αριθμό κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, ο αριθμός κυκλοφορίας δεν αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φορτηγό. Από έρευνα που έκαναν στον αριθμό πλαισίου του κινητήρα, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι αταξινόμητο στη χώρα μας, δηλαδή μη καταγεγραμμένο στο υπουργείο Μεταφορών, ως όφειλε ο ιδιοκτήτης του.

“Δεν μπορούσα να ελέγξω τη νταλίκα”

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, ο οδηγός της νταλίκας υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελέγξει το όχημα. Ο  κ. Μαντούβαλος επιβεβαίωσε πως έχει διαπιστωθεί ποσόστωση οινοπνεύματος στο αίμα του, άρα έχει οινόπνευμα στο αίμα του που είναι πάνω από το προβλεπόμενο όριο.
Επιπλέον, ο κ. Μαντούβαλος τόνισε ότι η νταλίκα δεν κινούταν με υπερβολική ταχύτητα, αλλά με μέση προς μικρή.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή που η νταλίκα σκορπάει το θάνατο

Σοκάρει η εικόνα από τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης στη λεωφόρο Κηφισού. Η νταλίκα σπάει τις διαχωριστικές μπάρες και “κόβει” κάθετα το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οι οδηγοί δυο επιβατικών αυτοκινήτων δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Στα ΙΧ τα οποία μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών επέβαιναν δυο άνδρες και μια γυναίκα. Από τα συντρίμμια των αυτοκινήτων ανασύρθηκαν νεκροί ένας 65χρονος και ένας 60χρονος, ενώ η κόρη του ενός, 34 ετών ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στην εντατική του Αττικού νοσοκομείου. Ο οδηγός της νταλίκας είναι υπό κράτηση, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο δεν έχουν διευκρινιστεί. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε πρόβλημα στο τιμόνι. Το βαρύ όχημα ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, δεν σταμάτησε την τρελή πορεία του παρά όταν χτύπησε στις μπάρες του παραδρόμου στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφού είχε παρασύρει στο πέρασμά του τα δύο ΙΧ.

νεκροί τροχαίο Λεωφόρος Κηφισού

Ο 64χρονος κρατείται στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου – Ε. Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις