Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τρύφων Αλεξιάδης για τέλη κυκλοφορίας: Το βάρος στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για περισσότερο “φιλικές” επιβαρύνσεις σε περίπτωση φορολογικών παραβάσεων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ο στόχος είναι να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο. Όταν ρωτήθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας, απάντησε πως προβλέπεται μετατόπιση των βαρών από τα μικρά και φθηνά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά.

Τόνισε ακόμη πως “αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις”, ενώ επανέλαβε πως θα ελαφρυνθούν οι κάτοχοι φθηνών αυτοκινήτων.

“Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα περισσότερο δίκαιο” δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος μάλιστα παραδέχθηκε πως το υπάρχον σύστημα τελών κυκλοφορίας έχει λάθη.

“Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής” ξεκαθάρισε ακόμη για τα πρόστιμα, δίνοντας την απάντησή του στα όσα καταλογίζει η αντιπολίτευση.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης υπογράμμισε πως ο φόρος θα παραμείνει ως έχει και το 2015, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια για αυξήσεις στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκε για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών από το 2016 και την επιβολή ενός νέου, πιο δίκαιου φόρου, με στόχο την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ εν καιρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε