Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τσελέντης: Περιμένουμε 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό στην Αθήνα – video

Τσελέντης: Περιμένουμε 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό στην Αθήνα – video

Τρόμο προκαλούν οι προβλέψεις που έκανε ο Ακης Τσελένης για μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αθήνα. Δεν αποκλείει να έχουμε έναν 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό.

Η πιθανότητα για έναν μεγάλο σεισμό στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από ορατή, όπως δήλωσε Άκης Τσελέντης. «Έχουμε ένα θηρίο κοντά μας. Τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι» προειδοποίησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Καλοκαίρι μαζί».

Εκανε μάλιστα λόγο για ένα σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο, της τάξης των 6 Ρίχτερ, τονίζοντας ότι «κάποια στιγμή θα συμβεί».

Από την άλλη εξέφρασε μια διαφορετική άποψη όσον αφορά στις αντοχές της Αθήνα και τα 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή. «Λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερος».

Υποστήριξε ότι τα 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός με την μετασεισμική ακολουθία να εξελίσσεται ομαλά, βρίσκεται σε ύφεση χωρίς να αποκλείσει έναν μεγάλο μετασεισμό που ενδεχομένως να αποδειχθεί και επικίνδυνος.

Τέλος έκανε και επίθεση στον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα. «Κακώς είναι πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Δεν μπορεί να ηγείται ένας γεωλόγος ενός τέτοιου φορέα», είπε χαρακτηριστικά.

Λέκκας: Περιμένουμε μετασεισμό άνω των 4 Ρίχτερ

Καθώς συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία, ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αθήνα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής φαίνεται πως ήταν ο κύριος σεισμός. Αυτό δήλωσε, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (22.07.2019) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι οι σεισμολόγοι περιμένουν μέσα στις επόμενες μέρες έναν ισχυρό μετασεισμό, μεγέθους 4 με 4,2 Ρίχτερ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και προς τη θετική κατεύθυνση.

«Θέλουμε τέτοιους σεισμούς προκειμένου να επιβεβαιωθεί πλήρως ότι είμαστε σε φάση εκτόνωσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και πρόσθεσε πως ο μετασεισμός αυτός «μπορεί να είναι και σε μια εβδομάδα» και πως «από τους πιο πολλούς δεν θα γίνει αντιληπτός, θα γίνει από όσους βρίσκονται σε ψηλά κτήρια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις