Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Τσιγάρα μόνο στα περίπτερα – Στα… κάγκελα οι ψιλικατζήδες!

Τσιγάρα μόνο στα περίπτερα – Στα… κάγκελα οι ψιλικατζήδες!

Με μια τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προωθείται η απαγόρευση πώλησης τσιγάρων από τα ψιλικατζίδικα. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών μιλούν για ύποπτη κίνηση η οποία θα οδηγήσει σε χιλιάδες λουκέτα καθώς το 70% του τζίρου των ψιλικατζίδικων προέρχεται από την πώληση τσιγάρων.

45.000 με 50.000 άτομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία, λένε οι ψιλικατζήδες που επισημαίνουν ότι ενώ οι βουλευτές επικαούνται λόγους υγείας και ζητούν να εξαιρεθούν από την πώληση καπνικών προϊόντων τα καταστήματα ψιλικών “ξεχνούν” να ζητήσουν την απαογόρευση πώλησης και από τα super market.

Επικοινωνήσαμε με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Καπνοπωλών Βορείου Ελλάδας, κ. Βασίλη Μπαλούκα, ο οποίος μας είπε πως κινδυνεύουν 50.000 ψιλικατζήδες. “Δεν ξέρω που αποσκοπούν είναι πολύ χαζό να διαχωρίσει τα σημεία πώλησης. Πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου είναι τα ψιλικά και τα περίπτερα. Φτάνουμε από το ένα άκρο στο άλλο. Από την άναρχη απελευθέρωση που έγινε στο 2011 στο σήμερα”, μας λέει χαρακτηριστικά. “Φτάνουμε στο κλείσιμο του επαγγέλματος και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος αλλά οχι με αυτόν τον τρόπο”, συνεχίζει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έγιναν στο Newsit από καθημερινούς ανθρώπους της αγοράς, η κίνηση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. “Με μία τέτοια κίνηση συμπεριλαμβάνουν τα σούπερ μαρκετ. Γιατί να μην σκεφτούμε πως εξυπηρετούν μεγαλοσυμφέροντα;”, αναρωτιούνται απλοί ψιλικατζήδες που μίλησαν στο Newsit.gr. “Με μία ακόμη κίνηση μπορούν να καταργήσουν έναν ολόκληρο κλάδο, των περιπτεράδων”, προσθέτουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών Αθήνας, κ. Μάλλιος μας είπε “αυτό το πράγμα από τη στιγμή που έχει τα σούπερ μάρκετ μέσα δεν είναι τόσο αθώα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί έχουν μέσα τα σούπερ μάρκετ. Βγάζει έναν κλάδο που είμαι απλοί άνθρωποι. Το ερώτημα είναι γιατί είναι μέσα;”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε