Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα – Δείτε αν είστε στη λίστα

Τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα – Δείτε αν είστε στη λίστα

Πρόστιμα φωτιά περιμένουν τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων. Ξεκινούν σαρωτικές ηλεκτρονικές διασταυρώσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Με τα ανασφάλιστα οχήματα να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, οι αρχές προχωρούν σε ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους για τον εντοπισμό τους.

Τα ανασφάλιστα οχήματα θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά μέσα από τη βάση δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Η νοοτροπία πολλών ιδιοκτητών οχημάτων να μη συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις τους για να μειώσουν τα έξοδά τους, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν άμεσες λύσεις για οικονομική ασφάλιση, θα τους κοστίσει πολύ ακριβά.

Μάλιστα, για όσους βεβαιωθεί ότι το όχημά τους παραμένει ανασφάλιστο θα χρειαστεί να πληρώσουν παράβολο – πρόστιμο υπέρ του Δημοσίου ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους.

Τα πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα

100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.
150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.
200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και
250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.

Παράλληλα με το τσουχτερό πρόστιμο, οι οδηγοί, ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν πρόκειται να αποφύγουν την αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για 6 μήνες.

Σε περίπτωση μάλιστα που ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει ζημιά σε άλλο ασφαλισμένο όχημα, τότε ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων για 2 χρόνια, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, ποινικές κυρώσεις και τα παραπάνω χρηματικά πρόστιμα.

Μπορεί κανείς να ελέγξει online αν το όχημά του εμφανίζεται ασφαλισμένο στη βάση δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου που θα χρησιμοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές για την αποστολή προστίμων.

Μπαίνοντας στο  www.hic.gr και βάζοντας τον αριθμό κυκλοφορίας και το Α.Φ.Μ. σας βλέπετε αν το όχημά σας εμφανίζεται ασφαλισμένο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις