Ελλάδα

Τσουχτερά πρόστιμα σε καταστήματα εστίασης – Απανωτά “χτυπήματα” στο Παγκράτι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό σε σημαντικό αριθμό εργαζομένων σε καταστήματα εστίασης διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με αποτέλεσμα την επιβολή τσουχτερών προστίμων, μεταξύ των οποίων και 15θήμερο λουκέτο σε μπαρ στο Παγκράτι.

Σε ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκια της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ, σε 32 σημεία ενδιαφέροντος σε Αθήνα (Παγκράτι, Πετράλωνα), Καλλιθέα και Χαϊδάρι, το τριήμερο από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου, καταγράφηκαν παραβάσεις στα 14 εξ αυτών (ποσοστό 43,75%). Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.550 ευρώ κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της περιοχής του Παγκρατίου, όπου από τα έξι καταστήματα που ελέχθησαν επιβλήθηκαν πρόστιμα στα πέντε. Σε ένα από αυτά, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση άνω του 75% της αναλογία ατόμων/τμ αδειοδοτούμενης επιφάνειας και 450 (3×150) ευρώ για μη χρήση μάσκας από τους υπαλλήλους του, συνολικό ύψος προστίμου 10.450 ευρώ.

Στην περιοχή των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, επιβλήθηκαν πρόστιμα και στα πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ελέγχθηκαν. Μόνο σε ένα εστιατόριο στα Πετράλωνα επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη για Τέμπη: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για τηλεοπτική μετάδοση και την παρουσία κατηγορουμένων
Η εισαγγελέας είχε προτείνει στην τελευταία συνεδρίαση να απορριφθούν τα αιτήματα σχετικά με την εμφάνιση των κατηγορουμένων πως αυτή δεν απαιτείται στο παρόν δικονομικό στάδιο
Το κτίριο της δίκης για τα Τέμπη
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και αποδοκιμασίες στα δικαστήρια Χανίων ο δράστης της δολοφονίας της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με συνοδεία ανδρών της ΟΠΚΕ, πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων ο 43χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη - Φώναζαν «δολοφόνε» οι φίλοι της
Ο δράστης της δολοφονίας της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη
Το ειδικό υγρό που αποκάλυψε τις κηλίδες αίματος και πρόδωσε τον δολοφόνο της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Αν και ο 43χρονος  είχε καθαρίσει το σπίτι, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το ειδικό υγρό Bluestar, το οποίο αποκάλυψε κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία μεταξύ άλλων στην ντουλάπα και στο κοντάρι της σκούπας
Η Σταυρούλα Λεβεντάκη 5