Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τζανάκης για κορονοϊό: Κάτω από 70 οι θάνατοι τέλη Φεβρουαρίου

Τζανάκης για κορονοϊό: Κάτω από 70 οι θάνατοι τέλη Φεβρουαρίου

Στο πότε θα αποτυπωθεί η αποκλιμάκωση του κορονοϊού και στους επιμέρους δείκτες της πανδημίας – και κυρίως αυτόν των θανάτων – αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (15.02.2022) στον ΣΚΑΪ. 

«Είμαστε σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης όλων των δεικτών και σε πορεία σταθεροποίησης», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Επεσήμανε δε ότι τόσο οι νοσηλείες όσο και οι θάνατοι αποκλιμακώνονται.

Μάλιστα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι προς το τέλος Φεβρουαρίου οι θάνατοι από κορονοϊό θα είναι κάτω από 70, καθώς αυτοί που βλέπουμε τώρα προκύπτουν από τα κρούσματα που εμφανίστηκαν προ τριών εβδομάδων.

Σημείωσε επίσης ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πάνω από 10.000 κρούσματα, ενώ τόνισε ότι «δεν πρέπει να άρουμε όλα τα μέτρα. Τη μάσκα πρέπει να την κρατήσουμε».

Για την 25η Μαρτίου, είπε ότι οι παρελάσεις, όπως και όλες οι εξωτερικές εκδηλώσεις, μπορούν να οργανωθούν και να γίνουν, εφόσον είναι σε ανοιχτό χώρο και γίνονται συντεταγμένα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις