Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζάνειο Νοσοκομείο: Όλα όσα προβλέπει η πρώτη ανακαίνιση από το 1960

Τζάνειο Νοσοκομείο: Όλα όσα προβλέπει η πρώτη ανακαίνιση από το 1960

Υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τελέστηκαν τα εγκαίνια της πρώτης ανακαίνισης από το 1960 στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Οι εργασίες που εκτελούνται στο Τζάνειο καταλαμβάνουν συνολική μικτή επιφάνεια 4.000m² περίπου και αφορούν σε εκτεταμένες παρεμβάσεις για την ανακαίνιση-ανακατασκευή και κυρίως την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Νοσηλευτικών Τμημάτων και των χώρων υγιεινής του Νοσοκομείου.

Συνοπτικά περιλαμβάνεται η πλήρης ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός 8 νοσηλευτικών μονάδων και πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία τριάντα 32 νέων λουτρών, η πλήρης ανακατασκευή 18 συγκροτημάτων κοινόχρηστων WC και η ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός των θαλάμων νοσηλείας, των γραφείων, των κοινόχρηστων και λοιπών υποστηρικτικών χώρων 8 Νοσηλευτικών Μονάδων των 1ου, 3ου, 4ου και 5ου ορόφων του Κεντρικού Κτιρίου.

Έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εργασίες, και έχουν παραδοθεί σε λειτουργία, ο 1ος και ο 3ος όροφος του Νοσοκομείου, εκπονούνται δε την παρούσα περίοδο εργασίες στον 4ο όροφο, ο οποίος προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα, οπότε και ακολούθως θα λάβουν χώρα εργασίες στον 5ο και τελευταίο όροφο του έργου.

Πιο αναλυτικά, οι εργασίες αφορούν:

α) καθαιρέσεις δαπέδων από μωσαϊκό, καθαίρεση κεραμικών πλακιδίων τοίχου και δαπέδου, καθαιρέσεις ερμαρίων – ιματιοθηκών, αποξηλώσεις επιστρώσεων από τάπητα PVC, θυρών, υδραυλικών υποδοχέων, φωτιστικών σωμάτων, ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, διάνοιξη αυλάκων σε δάπεδα και τοίχους για την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, μεταφορά προϊόντων καθαιρέσεων – αποξηλώσεων, αποκαταστάσεις – μερεμέτια,

β) κατασκευή εσωτερικών τοιχοπετασμάτων γυψοσανίδας,

γ) κατασκευή ψευδοροφών πλακών γυψοσανίδας,

δ) επιστρώσεις δαπέδων,

ε) επενδύσεις τοίχων,

στ) κατασκευή νέων ξύλινων εσωτερικών θυρών, ερμαρίων και πάγκων,

ζ) τοποθέτηση προστατευτικών λωρίδων τοίχων,

η) χρωματισμοί τοίχων,

θ) κατασκευή νέων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στους νέους χώρους λουτρών ασθενών,

ι) κατασκευή εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και σύνδεση με το υπάρχον δίκτυο,

ια) προμήθεια και εγκατάσταση ειδών υγιεινής και θερμομικτικών μπαταριών,

ιβ) προμήθεια και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων,

ιγ) κατασκευή πλήρους συστήματος πυρανίχνευσης,

ιδ) προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κλήσης νοσηλευτών

ιε) προμήθεια και εγκατάσταση νέων μονάδων κεφαλής κλίνης (bed head units) ασθενών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις