Ελλάδα

Τζέφρι Πάιατ: “Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων”

Σε ένα στρατηγικό πλαίσιο, με έμφαση στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τοποθετεί τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ο πρεσβευτής των Η.Π.Α. στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Τζέφρι Πάιατ, με δηλώσεις του από τα Ιωάννινα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι μια πτυχή ειδικού ενδιαφέροντος είναι τα Δυτικά Βαλκάνια, για να χαρακτηρίσει την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας.

Και για τα ελληνοτουρκικά ο Τζέφρι Πάιατ

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια άποψη για αυτήν την περιοχή, που είναι να δουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν την πορεία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την ένταξη στην ΕΕ και αν το επιλέξουν, στο ΝΑΤΟ». υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Για το μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Πάιατ είπε πως οι ΗΠΑ εκτιμούν τις συνεχιζόμενες ενέργειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του να συνεχίζει τον διάλογο με την Άγκυρα και να βοηθάει την Τουρκία, όπως είπε, να παραμένει επικεντρωμένη στη Δύση. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, σημείωσε τέλος, έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας και προσέθεσε: «Θέλουμε να δούμε την Τουρκία να παραμένει προσδεδεμένη στη Δύση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψυχομετρικές αξιολογήσεις σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ στο προσωπικό του σιδηροδρόμου
Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν ψυχομετρικές δοκιμασίες για τη μνήμη, την προσοχή, τη συγκέντρωση και την επικοινωνία, ψυχοκινητικές δοκιμασίες που αξιολογούν την ταχύτητα αντίδρασης και τον συντονισμό
ΓΕΕΘΑ
Μυστήριο με τον Παλαιστίνιο που δάγκωσε αστυνομικό στην Ομόνοια – «Ήταν λιώμα και ούρλιαζε Αλλάχου άκμπαρ»
Η αστυνομία δεν έχει απολύτως κανένα στοιχείο για την ταυτότητα του άνδρα ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η άδεια παραμονής του είχε λήξει από το 2025
Περιπολικό 3
«Η αρκούδα τον αγκάλιασε και τον έριξε από έναν τοίχο 3 μέτρων» λέει η πρόεδρος της Δόλιανης Ζαγορίου για την επίθεση του άγριου ζώου στον 81χρονο
«Μου είπε ότι έχει χτυπήσει στο κεφάλι και του έχουν κάνει ράμματα και νοσηλεύεται. Είχε αίματα αιμορραγούσε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και έχει ένα κάταγμα στον ώμο»
Η αρκούδα που επιτέθηκε στον 81χρονο 4
Ξεκινούν εργασίες στο μυκηναιϊκό τείχος στο ανατολικό τμήμα της Ακρόπολης - Το 2026 θα είναι επισκέψιμο για το κοινό
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το α' εξάμηνο του 2026, ο χώρος ανατολικά και βόρεια του Παλαιού Μουσείου θα ανοίξει στο κοινό, ενώ δημιουργείται ειδική διαδρομή επισκεπτών
Πανοραμική άποψη της Ακρόπολης