Παρασκευή, 14 Ιουν.
36oC Αθήνα

Uber: Έξαλλοι οι οδηγοί μετά την αναστολή της UberX – Ρίχνει… λάδι στη φωτιά ο Λυμπερόπουλος

uber

– Πορεία έκαναν περίπου 100 οδηγοί προς τη Λεωφόρο Μεσογείων
– Ένταση έξω από το υπουργείο Μεταφορών
– Όλες οι λεπτμέρειες για την απόφαση “βόμβα” της Uber
– Φωτογραφίες και βίντεο

Την οργή των οδηγών της Uber έχει προκαλέσει η απόφαση της εταιρείας να αναστείλει τη λειτουργία του UberX από την ερχόμενη Τρίτη (10.04.2018), προκειμένου να αξιολογήσει αν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί, ενώ διατηρεί την υπηρεσία UberTAXI.

Περίπου 100 οδηγοί, ξεκίνησαν λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι την πορεία τους προς τη λεωφόρο Μεσογείων, για να φτάσουν έξω από το υπουργείο Μεταφορών. Δεκάδες αυτοκίνητα συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Από τη συγκέντρωση δεν έλειψε η… ένταση λίγων δευτερολέπτων. Όλα έγιναν όταν οδηγός ταξί έτυχε να περνάει από το σημείο και αντάλλαξε κάποιες… κουβέντες με τους συγκεντρώμενους. Όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, κάποιος του πέταξε ένα ποτήρι καφέ. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Δείτε τη στιγμή της έντασης

Δήλωση Λυμπερόπουλου

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί), Θύμιος Λυμπερόπουλος σε δήλωσή του τονίζει: “Ας καταλάβουν όλοι, ότι στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα την υπερασπίζονται και θα την τιμούν. Ο νόμος 4530/2018 είναι προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών. Και πιστώνεται στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Μαυραγάνη. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί ή δεν τον συμφέρει να τηρεί και να σέβεται τους νόμους της χώρας μας μπορεί να αποχωρεί και να μας γράφει…Δικαιοσύνη στην οικονομία και δικαίωση της εργασίας επεδίωξε -και το πέτυχε- μόνο η κυβέρνηση. Ουδείς από τα υπόλοιπα κόμματα».

Η «βόμβα» της Uber

Η απόφαση της Uber ανακοινώθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (05.04.2018) και έπεσε σαν… κεραυνός εν αιθρία. Η εταιρία αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας UberX στην Ελλάδα, μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον, και να διατηρήσει μόνο την υπηρεσία UberTaxi. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία, από τη Δευτέρα 9 Απριλίου τις… 23:59, θα σταματήσει η λειτουργία της UberX. Η εταιρία γνωστοποίησε την απόφασή της με ανάρτηση στο blog της αλλά και με μήνυμα στους συνδρομητές της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των μεταφορών, παρέχοντας τις υπηρεσίες UberX στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς και UberTaxi, στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Ως αιτία αναστολής της υπηρεσίας UberX η εταιρεία επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα. Επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.

Η ανακοίνωση της Uber

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι βασίζεστε στην εφαρμογή μας για να μετακινήστε με ευκολία και ασφάλεια στην Αθήνα και αυτή η είδηση ίσως έρχεται ξαφνικά.

Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρούμε ένα τρόπο να απολαμβάνετε τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως αυτή της Uber.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την προτίμησή σας, καθώς συντέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα.

Εις το επανιδείν, Αθήνα!

Η ομάδα της Uber Greece

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ/ Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις