Ελλάδα

Γιάννενα: Σημαδιακή ημέρα εξελίξεων για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Η κατάθεση της μάνας και η νέα διάσταση από μαρτυρία συμφοιτητή του!

- Σαν σήμερα ακριβώς πριν από 20 χρόνια γεννήθηκε ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης στο Ρέθυμνο
- 20 χρόνια μετά ο θάνατός του συγκλονίζει τη χώρα που περιμένει απαντήσεις στην πολύκροτη υπόθεση
- Στα χέρια της αστυνομίας πάνω από 100 καταθέσεις από σπουδαστές, εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς
- Τι περιμένουν οι αστυνομικοί εντός της ημέρας και τι λένε οι σπουδαστές που στοχοποιήθηκαν
- «Δεν θα ενοχοποιήσω αθώους ανθρώπους» λέει μεταξύ άλλων η μητέρα του Βαγγέλη

Έξι μέρες μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή ετοιμάζεται να δώσει νέα κατάθεση στην αστυνομία, μια μέρα που υπό κανονικές συνθήκες θα γιόρταζε τα γενέθλια του παιδιού της. Μέσα στον πόνο της απώλειας του αγαπημένου της Βαγγέλη, η Μαρία Γιακουμάκη ξεκαθαρίζει ότι μόνο η έρευνα της Αστυνομίας θα καταδείξει αν και ποιοι ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της.

«Αν κάποιοι ευθύνονται, ξέρω τι πρέπει να κάνω ως μάνα. Αν κριθούν ένοχοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ως οικογένεια. Με το νόμο και ειρηνικό τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι. Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι.  Να κρίνουν σωστά θέλω. Με λεπτομέρεια και υπομονή. Να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα» λέει η μητέρα του φοιτητή.

Η Μαρία Γιακουμάκη, θα κληθεί εντός της ημέρας να δώσει νέα κατάθεση, σε μία προσπάθεια να ανασύρει από τη μνήμη της λεπτομέρειες από την τηλεφωνική συνομιλία με το γιο της, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες, ίσως και να δώσουν νέα κατεύθυνση σε αυτές. Εκτιμάται ότι τώρα η αστυνομία θα προσπαθήσει με τη βοήθεια της μητέρας του Βαγγέλη να έχει μία περισσότερο αναλυτική διάσταση για το τι συνέβη τις τελευταίες μέρες και ώρες της ζωής του άτυχου Βαγγέλη και τι ειπώθηκε στις τελευταίες συνομιλίες.

Η μαρτυρία συμφοιτητή του Βαγγέλη που στοχοποιήθηκε

Από την παρέα που εμφανίζεται στις φωτογραφίες, μόνο οι δυο είναι από την Κρήτη ενώ οι υπόλοιποι είναι από άλλα μέρη της Ελλάδος. Ο Κώστας που είναι ένας από τους πέντε που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και σπουδάζει στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με καταγωγή από τις Σέρρες, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τα σχόλια που ακούγονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης:

«Βλέπεις τι μας κάνουν στην τηλεόραση… Αυτή την σχολή δεν ξέρανε ότι υπήρχε μερικοί και τώρα γίναμε πρωτοσέλιδο. Θα το ξεχάσουν σε κανένα μήνα φυσικά, αλλά τι να κάνεις, έτσι είναι ο κόσμος…». Ευτυχώς, δηλώνει, υπήρχαν ΜΑΤ, όταν εισέβαλαν οι διαδηλωτές στο προαύλιο της σχολής και γλιτώσανε τα χειρότερα.

Για το εκφοβισμό και τα βασανιστήρια που οδήγησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στην αυτοκτονία δηλώνει: «Προσωπικά, εγώ, δεν είδα τίποτα, τα έμαθα όλα, όταν βγήκαν στην φόρα από τα κανάλια. Φέτος δεν γινόταν τίποτα, αυτοί που τον πείραζαν έχουν τελειώσει και έχουν φύγει από την σχολή. Αν ήταν η αιτία που τον πείραζαν, θα είχε αυτοκτονήσει πέρυσι, που τα πράγματα ήταν χειρότερα, απ’ ότι έμαθα».

Επίσης δηλώνει για την ψυχολογική κατάσταση του 20χρονου: «Εγώ πιστεύω πως ήταν πιεσμένος για το θέμα των βαθμών και έβγαλε χαμηλό βαθμό, κάτι που τον επηρέασε».

Να σημειωθεί ότι στα χέρια της αστυνομίας υπάρχουν πάνω από εκατό καταθέσεις από σπουδαστές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς της Γαλακτοκομικής Σχολής ενώ μεγάλη βάση δίνεται στη συμπλήρωση της εικόνας του προφίλ του Βαγγέλη με σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από όσους το γνώρισαν καλύτερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θα υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι» λένε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μετά το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
«Το πόρισμα καταδεικνύει ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ, πολύωρη καθυστέρηση στη διάγνωση της αιτίας και ανυπαρξία συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων στελεχών της ΥΠΑ»
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 4 Ιανουαρίου όταν έκλεισε το FIR Αθηνών, λόγω τεχνικού προβλήματος
Μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια: «Δεν θα ψηφίσω το κόμμα της Καρυστιανού, πρέπει να δώσουμε αγώνα για δικαίωση»
«Θα την χτυπήσουν από παντού, η Μαρία πρέπει να είναι μαζί με εμάς, στον σκληρό αγώνα στα δικαστήρια» λέει η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη
Η Άλμα Λάτα