Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βαγγέλης Μπαταρλής: Ποιος είναι ο αστυνομικός που είπε «είμαι 1.000%» με τους διαδηλωτές για τα Τέμπη

Βαγγέλης Μπαταρλής: Ποιος είναι ο αστυνομικός που είπε «είμαι 1.000%» με τους διαδηλωτές για τα Τέμπη

Αίσθηση προκάλεσε ο Βαγγέλης Μπαταρλής. Είναι ο νεαρός αστυνομικός που έγινε viral στο Tik Tok όταν εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε όσους βγήκαν στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη.

Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, ημέρα της τεράστιας πορείας διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής ανέβασε στον λογαριασμό του στο TikTok βίντεο δηλώνοντας την αλληλεγγύη του.

Όπως φαίνεται στο απόσπασμα, που συγκέντρωσε πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές στο Tik Tok, ο αστυνομικός, Βαγγέλης Μπαταρλής, λέει πως είναι 1000% με όσους διαδηλώνουν για την τραγωδία, σημειώνοντας πως η αστυνομία ανέμενε πολύ κόσμο – όπως και έγινε – αφού η συμμετοχή ήταν τεράστια.

«Εμείς, να ξέρετε, είμαστε 1000% μαζί σας, μακάρι και εμείς, σαν ένστολοι, να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, αλλά, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπεται αυτό το πράγμα. Είναι αντισυνταγματικό, δεν επιτρέπεται. Το ότι δεν επιτρέπεται να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, δεν σημαίνει ότι πάει να πει ότι είμαστε απέναντί σας», είπε χαρακτηριστικά κι έκανε έκκληση για ειρηνική διαδήλωση: «Το να διαδηλώσετε στην πορεία ειρηνικά είναι ότι καλύτερο για εμένα και μπράβο σας που θα το κάνετε και πρέπει να το κάνετε για τα παιδιά που χάθηκαν, γιατί πραγματικά χάθηκαν άδικα. Το να βγείτε έξω, να κάψετε πράγματα ή να δείρετε αστυνομικούς, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ψυχών που χάθηκαν. Μακάρι να πάνε όλα καλά».

Το βίντεο μετρά κοντά στις 240.000 likes, ενώ τα σχόλια ξεπερνούν τις 6.000!

https://www.tiktok.com/@vaggelisbatarlis/video/7208115170386775301?embed_source=121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_card_play&refer=embed&referer_url=www.tlife.gr%2Feidhseis-nea%2Fvaggelis-mpatarlis-poios-einai-o-astynomikos-pou-egine-viral-sto-Tik-Tok-meta-ta-osa-eipe-prin-tin-poreia-gia-ta-tempi%2F1388118%2F%3Ffbclid%3DIwAR0NHo1X2FN35GRndB5bOjACtfzNm_x7G4IuUFccfjh9YhKRYxTYR_vhMXs&referer_video_id=7208115170386775301

 

Ποιος είναι ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής είναι 31 ετών, έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Στο παρελθόν έχει βραβευτεί για την προσφορά του, ενώ για αρκετά χρόνια βρισκόταν ως φύλακας τα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο.

Τον Ιούνιο του 2020 έσωσε μια νεαρή γυναίκα από βέβαιο πνιγμό στην περιοχή του Αλίμου. «Λάβαμε ένα σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για γυναίκα που βρισκόταν εντός θαλάσσης και καλεί σε βοήθεια. Οι κλήσεις είχαν γίνει από περαστικούς στο 100 αλλά και στο Λιμενικό. Ήταν στα 200 μέτρα. Πήγαμε άμεσα στο σημείο και διακρίναμε πλήθος κόσμου και τη γυναίκα να μη μπορεί να κολυμπήσει. Μπήκα δίχως δεύτερη σκέψη στο νερό. Δίχως να με ενδιαφέρει πόσο μακριά ήταν η κοπέλα παρά μόνο να προλάβω τα χειρότερα. Είχε κακές καιρικές συνθήκες, έφτασα στην κοπέλα που ήταν εμφανώς καταβεβλημένη και με αρκετή δυσκολία την έβγαλα στη στεριά» είχε δηλώσει στο Thrakinet.

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Στο παρελθόν υπήρξε ο φύλακας-άγγελος για τρία ανήλικα παιδιά που κακοποιούνταν από τον πατέρα τους. Ένα 13χρονο κορίτσι του είχε μιλήσει για όσα περνούσαν τα τρία αδέλφια στο σπίτι κι εκείνος της δώρισε ένα κινητό ώστε να τον καλέσει ανά πάσα στιγμή.

Η ανάρτηση του νεαρού αστυνομικού – Πώς σώθηκαν τα ανήλικα παιδιά

«Περίπου πριν ένα μήνα είχαμε μεταβεί μετά από σήμα του κέντρου σε οικία μετά από κλήση που είχανε κάνει τα 3 ανήλικα παιδιά του ζευγαριού στο 100! Σαν πλήρωμα της άμεσης δράσης μεταβαίνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ο εν λόγω πατέρας εξύβριζέ τα τρία ανήλικα παιδιά καθώς και τη γυναίκα του», έγραφε στις 18 Ιανουαρίου 2022 στο Facebook ο νεαρός αστυνομικός:

Ολόκληρη η ανάρτηση του Βαγγέλη Μπαταρλή:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις