Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Στα βίντεο της δολοφονίας εστιάζουν οι Αρχές – Το λάθος των δραστών

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Στα βίντεο της δολοφονίας εστιάζουν οι Αρχές – Το λάθος των δραστών

Στους εχθρούς που είχε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης και ήταν πολλοί, εστιάζουν τις έρευνές τους οι Αρχές για να βρουν τους δράστες και τον εντολέα της δολοφονίας του 44χρονου στο Νέο Κόσμο.

Και αυτό γιατί ο Βαγγέλης Ζαμπούνης τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε από εκτελεστή σε βασικό παράγοντα της Greek Mafia και μοιραία είχε ανοίξει πολλές βεντέτες, που οδήγησαν στην στυγερή δολοφονία του έξω από το βενζινάδικο που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο των Αρχών φαίνεται να έχουν μπει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο πρατήριο βενζίνης στο Νέο Κόσμο καθώς σε ένα από αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, φαίνεται να πέφτει το full face, η μπαλακλάβα ενός εκ των δολοφόνων και να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε ο «Ζαμπόν» κράτησε περίπου 30 δευτερόλεπτα καθώς το θύμα, δέχθηκε την επίθεση μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του από δυο ένοπλους με καλάσνικοφ. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο ένας από τους δυο εκτελεστές που τον πυροβολεί από την θέση του οδηγού, με τους χειρισμούς που κάνει, άθελά του αποκαλύπτει μέρος των χαρακτηριστικών του, κάτι που ίσως φανεί χρήσιμο στις Αρχές.

Την ίδια στιγμή ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως ο Βασίλης Ζαμπούνης, αν και είχε ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας του τον τελευταίο καιρό, το μοιραίο βράδυ δεν είχε μαζί του σωματοφύλακες, ενώ δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι και το καλάσνικοφ που είχε μαζί του.

Οι δράστες για την επίθεση χρησιμοποίησαν ένα πολυτελές τζιπ που ήταν κλεμμένο από τον περασμένο Ιούνιο από το Μιλάνο με πλαστές πινακίδες, ενώ αργότερα βρέθηκε καμένο στο Δαφνί όπου το παράτησαν. Από εκεί πιθανότατα διέφυγαν με άλλα οχήματα που τους ακολουθούσαν σαν ομάδα υποστήριξης.

Είχε μόνο εχθρούς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αξιωματικοί της Ασφάλειας λένε πως ο 44χρονος, είχε μόνο εχθρούς ακόμα και πρώην συνεργάτες του. Ο ίδιος έπαιρνε συμβόλαια θανάτου ως εκτελεστής για όσους η «Greek Mafia» έθετε στο στόχαστρό της.

Όμως θεωρούν πως οι σχέσεις με το μεγάλο αφεντικό της «Greek Mafia» είχαν χαλάσει και πολλοί χρεώνουν στον Ζαμπούνη, ακόμη και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου. Σταδιακά και όσο τα «αφεντικά» λιγόστευαν, συγκέντρωσε μεγάλη δύναμη και έγινε ο ίδιος αφεντικό. Και αυτό του δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερες έχθρες στον χώρο.

Οι Αρχές εστιάζουν επίσης στο γεγονός πως τον περασμένη Ιούνιο είχε βρεθεί κλεμμένο τζιπ μεγάλο όπλα, σταθμευμένο κοντά στο βενζινάδικο του θύματος και μέσα σε αυτό είχε εντοπιστεί το DNA του «Ράμπο» και του κουνιάδου του «Νιόνιου» που είχαν πέσει θύματα μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό στις 7 Ιουνίου 2023.

Οι Αστυνομικοί φτάνουν στο συμπέρασμα πως πιθανόν ο «Ράμπο» με τον «Νιόνιο» σχεδίαζαν από κοινού να «χτυπήσουν» τον «Ζαμπόν», όμως εκείνος το έμαθε και ουσιαστικά τους πρόλαβε. 

Με βάση αυτό το σκεπτικό η επίθεση κατά του Ζαμπούνη θα ήταν τα αντίποινα για την δολοφονία του «Θείου Τζο» στα Δερβενοχώρια τον Απρίλιο του 2022, στην οργάνωση του οποίου φέρεται να ανήκαν και οι δύο και να δραστηριοποιούνταν κυρίως με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις