Site icon NewsIT

Βαρβάκειος αγορά: «Ελάχιστα πιο ακριβό» το αρνί φέτος – «Απορροφήσαμε τις αυξήσεις» λένε οι κρεοπώλες

16.04.2022 | 15:53
Βαρβάκειος αγορά: «Ελάχιστα πιο ακριβό» το αρνί φέτος – «Απορροφήσαμε τις αυξήσεις» λένε οι κρεοπώλες

Η κίνηση στην Βαρβάκειο αγορά, εν όψει Πάσχα, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, όπως σημειώνουν στο newsit.gr oι έμποροι της αγοράς, παρά την δυσαρέσκεια των καταναλωτών, εξαιτίας των αυξημένων τιμών.

Ο Γιώργος Ευριπιώτης, αντιπρόεδρος στην Βαρβάκειο αγορά, μας λέει ότι “οι τιμές αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 10 ευρώ το κιλό στα αρνιά και στα κατσίκια, δηλαδή είναι λίγο πιο αυξημένες από πέρυσι. Βέβαια, στις τιμές που έχουμε εμείς αυτή τη στιγμή, έχουμε απορροφήσει πάρα πολύ τις αυξήσεις που έχουν γίνει, για να μπορέσουμε να τα έχουμε αυτή την τιμή”.

Ο ίδιος θεωρεί ότι “θα κρατηθεί εκεί η τιμή”, ωστόσο αναφέρει πως οι καταναλωτές συνεχίζουν να δυσανασχετούν: “Πέρυσι οι τιμές ήταν γύρω στα 8,5 με 9 ευρώ, δεν είναι μεγάλη η αύξηση, αλλά ο κόσμος δυσανασχετεί ακόμα και με αυτή την μικρή αύξηση. Εμείς εδώ στην Βαρβάκειο αγορά έχουμε συνεννοηθεί να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλές για να έχουμε τον κόσμο, γιατί δεν θέλουμε να έρθουν να ψωνίσουν μόνο για το Πάσχα, θέλουμε να συνεχίζουν να έρχονται και μετά το Πάσχα. Είναι μια έμμεση διαφήμιση της Βαρβακείου αγοράς αυτό το 10 ευρώ θεωρώ. Ο κόσμος έχει πάρα πολλές επιλογές, δεν είναι ένα μαγαζί που θα μπεις και αναγκαστικά θα ψωνίσεις από εκεί, έχει επιλογές, θα περάσει θα δει, θα πάει απέναντι αν δεν του αρέσει” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρά την αγανάκτηση του κόσμου για τις τιμές, είναι αισιόδοξος γιατί “υπάρχει ήδη αρκετή κίνηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Είχαμε τόσο κόσμο τις προηγούμενες ημέρες που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα υπάρχει αντίστοιχη κίνηση την μεγάλη εβδομάδα ή αν η δουλειά έχει μεταφερθεί στις δύο προηγούμενες εβδομάδες”.

Στη συνέχεια και η Αθανασία Τσιρώνη, έμπορος στην Βαρβάκειο αγορά, τονίζει ότι” η κίνηση είναι πολύ ικανοποιητική και οι τιμές είναι καλές. Εγώ σήμερα πουλάω και αρνί και κατσίκι 9 ευρώ, συκωταριές 6 ευρώ, έντερα, γλυκάδια 5 ευρώ. Πιστεύω ότι θα κρατηθούν οι τιμές εδώ στην Βαρβάκειο, δεν νομίζω ότι θα ανέβουν”. Είναι δύσκολο να πουλάμε σε τέτοιες τιμές, όταν έχουν αυξηθεί όλα.

“Έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες, πάνε καλά, αλλά οι καλές μέρες πιστεύω θα είναι Μεγάλη Πέμπτη με Μεγάλο Σάββατο” καταλήγει.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version