Ελλάδα

Βάσεις 2015: Mετά τις 20 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων

Πτώση αναμένεται να σημειωθεί στις βάσεις 2015 για τις μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές που ενδέχεται να αγγίξει και τα 1.000 μόρια, την ώρα που οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται στην διαδικασία της υποβολής του μηχανογραφικού τους δελτίου.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών, η «βουτιά» θα αφορά κυρίως στο δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο.
 

Τα δύσκολα θέματα που «έπεσαν» επηρέασαν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και των αριθμό των αριστούχων, ο οποίος πρόκειται να μειωθεί κατά 25- 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Ειδικότερα, στις σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης, πάντα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πτώση θα είναι μικρότερη, ενώ πιο χαμηλά θα κινηθούν οι βάσεις ιατρικών και παραϊατρικών σχολών.
Αρκετά μεγάλη θα είναι η πτώση και στις βάσεις των στρατιωτικών σχολών, ενώ η μείωση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές θα κρατήσει τις βάσεις στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.
Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι σχολές του πρώτους πεδίου, με το ειδικό μάθημα να κρίνει την είσοδο σε πολλές σχολές όπου απαιτείται.
Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μια κάποια πτώση των βάσεων, ωστόσο αυτή δεν αναμένεται να είναι μεγάλη, θα λείψουν όμως σίγουρα και οι πολλοί αριστούχοι.
Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο η πτώση των βάσεων θα είναι πιο συγκρατημένη.
Σημειώνεται, τέλος, ότι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.
Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2015 και τις Βάσεις 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ σφυροκοπούν την χώρα - Δείτε χάρτες με την πορεία της αφρικανικής σκόνης
Βυθισμένες στην σκόνη, Αττική, ανατολική Στερεά, Κρήτη, Πελοπόννησος, Κυκλάδες και Εύβοια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Αττικής
Αφρικανική σκόνη
Πώς έγινε το έγκλημα στο Ηράκλειο με θύμα τον 67χρονο – Ο αδελφός του δεν είχε συνειδητοποιήσει πως τον σκότωσε, φωτογραφίες από το σπίτι όπου έγινε το φονικό
Σε κατάσταση μέθης άρπαξε το μαχαίρι και τον χτύπησε σε καρωτίδα και κοιλιά - Ο 67χρονος είχε επιστρέψει πριν από λίγους μήνες στο πατρικό του - Κάτοικοι αναφέρουν πως ο δράστης δημιουργούσε συχνά προβλήματα
Σπίτι 6
Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας – Στα 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 20 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 22 με 23 βαθμούς, αλλά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου
καιρός