Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βάσεις 2015 – minedu: Πως γίνονται οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Βάσεις 2015 – minedu: Πως γίνονται οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των ΑΕΙ της χώρας μπορούν ήδη να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. Η αίτηση αυτή θα γίνεται στο transfer.it.minedu.gov.gr. Διαβάστε αναλυτιξκά πως μπορείτε να κάνετε την αίτηση.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών θα λήξει στις 13 Νοεμβρίου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές, θα μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση transfer.it.minedu.gov.gr (ή εναλλακτικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου). Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Για να μπουν στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες φοιτητές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός στο οποίο φοιτούν.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στη σχετική εγκύκλιο. Μία ακόμη υποχρέωση που έχουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να γνωρίζουν τον οκταψήφιο αριθμό που είχαν ως υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις και να προσκομίσουν στη σχολή που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν μια εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης καθώς και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν τον έχουν στη διάθεσή τους δύνανται να τον αναζητήσουν στη Γραμματεία της Σχολής/Τμήματος, στο οποίο φοιτούν, στο Λύκειο από το αποφοίτησαν ή στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ποιούς αφορά: Το παρόν σύστημα αφορά φοιτητές των ΑΕΙ, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, που δεν έχουν εξαντλήσει τα προβλεπόμενα εξάμηνα του κύκλου σπουδών στο Tμήμα φοίτησης τους και έχουν εγγραφεί είτε μέσω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ), ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’ Μαϊου-Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης) χωρίς νέα Εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασης τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα κ πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, με βάση το βαθμό απολυτηρίου τους, ως πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των θέσεων εκάστου έτους, όπως ορίστηκε για κάθε Τμήμα/Σχολή. Προσοχή στην ασφαλή αποσύνδεσή σας από την υπηρεσία. Χρησιμοποιείτε πάντα τη λειτουργία “Αποσύνδεση” από την εφαρμογή, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σας, αποτρέποντας τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σας μετά την απομάκρυνσή σας από τον υπολογιστή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε