Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Βάσεις 2019 – Ειδικά μαθήματα: Τα στατιστικά των βαθμολογιών

Βάσεις 2019 – Ειδικά μαθήματα: Τα στατιστικά των βαθμολογιών

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2019 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

ΒΑΣΕΙΣ 2019. Οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα είναι καθοριστικές για το πώς θα κυμανθούν οι Βάσεις 2019, που αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας στο τέλος του Αυγούστου. Τα ειδικά μαθήματα, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2019, ήταν τα εξής: αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά, ελεύθερο σχέδιο, γραμμικό σχέδιο, αρμονία και έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Πανελλήνιες 2019: Ακολουθούν τα στατιστικά των βαθμολογίων στα ειδικά μαθήματα

Στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών ειδικών μαθημάτων ΓΕΛ

Στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών ειδικών μαθημάτων ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://exams.it.minedu.gov.gr  (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, μετά την παράταση που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους”.

Πανελλήνιες 2019: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν μηχανογραφικό

– Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019 και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10% συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία εξέτασή τους. Αυτοί οι υποψήφιοι δεν έχουν δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία εξέτασή τους.

Μηχανογραφικό 2019: Πού χρειάζεται προσοχή

– Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα λύκειά τους.

– Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις