Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Βασιλακόπουλος για Πάσχα: Κίνδυνος να εκτροχιαστεί η πανδημία, αν δεν προσέξουμε

Βασιλακόπουλος για Πάσχα: Κίνδυνος να εκτροχιαστεί η πανδημία, αν δεν προσέξουμε
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Να μην εφησυχάζουν και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό κάλεσε τους πολίτες για ακόμη μια φορά, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (22/4), σημείωσε ότι εν όψει Πάσχα θα πρέπει να μειώσουμε τις συναντήσεις στα σπίτια. 

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «υπάρχει κίνδυνος να εκτροχιαστεί η πανδημία, αν δεν προσέξουμε». Σημείωσε δε ότι οι πολίτες πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης και το Πάσχα να μειώσουν τις συναντήσεις από σπίτι σε σπίτι, όπως έκαναν και τα Χριστούγεννα, συναντώντας μόνο συγκεκριμένους ανθρώπους και να μη διευρύνουν τον κύκλο των επαφών τους. 

Επίσης, ο καθηγητής Πνευμονολογίας τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης στις 3 Μαΐου, προκειμένου να εκλείψουν τα φαινόμενα συγκεντρώσεων πολιτών σε πλατείες. «Ο λόγος που θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι οικονομικός, αλλά υγειονομικός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος. «Αυτή τη στιγμή πάρα πολύς κόσμος βρίσκεται μέσα στα σπίτια και δεν υπάρχει η δυνατότητα, ειδικά στην Αθήνα, να βρεθούν εκτός σπιτιών. Αφού θα συναντιέται, είναι επικίνδυνο να το κάνει μέσα στο σπίτι, γιατί η μετάδοση σε εσωτερικούς χώρους είναι από 10 έως 20 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εξωτερικούς χώρους. Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης», πρόσθεσε. 

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες πρέπει να διαφυλάξουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους απαιτώντας από τους πελάτες τους να τηρούν τα μέτρα. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις